Η αριστερή ηγέτης της Σουηδίας ορκίζεται να σταματήσει τα εθνοτικά γκέτο

Kristian Pohl/Government Offices of Sweden

Οι σκεπτικιστές λένε ότι είναι ένα τέχνασμα για να διαβρωθεί η υποστήριξη προς τους Σουηδούς Δημοκράτες

Η αριστερή πρωθυπουργός της Σουηδίας έχει δεσμευτεί να καταργήσει τα εθνοτικά γκέτο, υποστηρίζοντας ότι δε θέλει να δει την εμφάνιση «πόλεων της Σομαλίας» στη σκανδιναβική χώρα.

Paul Joseph Watson - summit.news / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Magdalena Andersson έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην καθημερινή εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Δε θέλουμε Chinatowns στη Σουηδία, δε θέλουμε Somali-towns ή Little Italy», είπε αναφερόμενη σε περιοχές γκέτο μεταναστών όπου συγκεντρώνεται μια συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα.

Οι σκεπτικιστές υποστήριξαν ότι τα σχόλια της Άντερσον είναι απλώς ένα τέχνασμα για να διαβρωθεί η υποστήριξη για το κόμμα κατά της μαζικής μετανάστευσης, τους Σουηδούς Δημοκράτες, το οποίο είναι πιθανό να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, έκανε παρόμοια σχόλια μετά από εθνοτικές ταραχές νωρίτερα φέτος που άφησαν τραυματίες περισσότερους από 100 αστυνομικούς.

Αναγνωρίζοντας ότι η ενσωμάτωση απέτυχε, η Andersson δήλωσε: «Ο διαχωρισμός έχει φτάσει τόσο μακριά που έχουμε παράλληλες κοινωνίες στη Σουηδία. Ζούμε στην ίδια χώρα, αλλά σε διαφορετικές πραγματικότητες».

«Η ενσωμάτωση ήταν κακή, και παράλληλα, έχουμε βιώσει έντονη μετανάστευση. Η κοινωνία μας ήταν πολύ αδύναμη, ενώ τα χρήματα για την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες πολύ λίγα», πρόσθεσε.



Η Άντερσον ήταν μέρος της κυβέρνησης που δέχτηκε περίπου 180.000 μετανάστες κατά τη διάρκεια της «προσφυγικής κρίσης», μια απόφαση για την οποία αργότερα είπε ότι «μετάνιωσε».

Έχοντας υπάρξει μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης πριν από 20 χρόνια πριν από τη μαζική ανεξέλεγκτη μετανάστευση, η Σουηδία είναι τώρα η δεύτερη πιο επικίνδυνη στην ήπειρο όσον αφορά την εγκληματικότητα με όπλα πίσω μόνο από την Κροατία.

Πέρυσι, η γερμανική εφημερίδα Bild είχε τον τίτλο: «Η Σουηδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη».

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες εξέφρασαν επίσης την επιθυμία να αποφύγουν να σταλούν στη Σουηδία, θεωρώντας ότι ήταν πολύ ανασφαλής.

Οι Ουκρανές γυναίκες στη Σουηδία προειδοποιήθηκαν επίσης να μην ντύνονται με τρόπο που θα μπορούσε να «προκαλέσει» μουσουλμάνους άνδρες.

Όπως τονίσαμε νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σουηδός υπουργός Μετανάστευσης Anders Ygeman πρότεινε η Σουηδία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Δανίας επιδιώκοντας να θέσει όριο στον πληθυσμό των μη σκανδιναβικών μεταναστών που ζουν σε προβληματικές περιοχές.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει θέσει σε εφαρμογή μια πολιτική που έχει δει τμήματα γκέτο μεταναστών να κατεδαφίζονται, με τους κατοίκους να μετακινούνται αλλού σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι «παράλληλες κοινωνίες» που γεννούν το έγκλημα και την κοινωνική εξάρθρωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail