Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ σχεδόν σε χαμηλά τεσσάρων δεκαετιών

PublicDomainPictures / pixabay
Freepen.gr - Το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1984, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Ενώ ο Μπάιντεν βασίστηκε στην αποδέσμευση των αποθεμάτων των ΗΠΑ για να μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου, η κυβέρνησή του δεν σχεδιάζει να αναπληρώσει τα αποθέματά του μέχρι το επόμενο έτος.

Οι ΗΠΑ αποδέσμευσαν 18 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από τα αποθέματα τον Αύγουστο, αφήνοντας το τρέχον απόθεμα να διαμορφώνεται στα 450 εκατομμύρια βαρέλια από την Παρασκευή. Ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την πώληση 20 εκατομμυρίων βαρελιών στα τέλη Ιουλίου, επιπλέον των 125 εκατομμυρίων βαρελιών που είχαν ήδη πωληθεί τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη επί Μπάιντεν, με τους Ρεπουμπλικάνους να κατηγορούν τις πολιτικές πράσινης ενέργειας του προέδρου και την καταστολή της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου. Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε από 2,28 $ ανά γαλόνι κατά μέσο όρο τον Δεκέμβριο του 2020 σε 3,40 $ ένα χρόνο αργότερα. Με τις αγορές να ανατριχιάζουν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τον Μπάιντεν να επιβάλλει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, το μέσο γαλόνι κόστιζε ρεκόρ 5 $ αυτόν τον Ιούνιο.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε τον περασμένο μήνα ότι οι τιμές θα είχαν αυξηθεί κατά 40 επιπλέον σεντς ανά γαλόνι εάν ο Μπάιντεν δεν άνοιγε το αποθεματικό. Τώρα, με πωλήσεις σχεδόν 150 εκατομμυρίων βαρελιών, οι τιμές έχουν επιστρέψει στο επίπεδο του Φεβρουαρίου των 3,85 δολαρίων, σύμφωνα με ζωντανά στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων τη Δευτέρα. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail