Power pass, Fuel pass … Food pass, μόνο με ψηφιακή κάρτα. Η ενεργειακή κρίση ως εργαλείο επιβολής του ψηφιακού χρήματος και της ψηφιακής ταυτότητας

Η κυβέρνηση ενοχλείται από την πιθανότητα ορισμένοι Έλληνες να χρησιμοποίησαν 5 ή 10 ή 20 ευρώ από το «τεράστιο» χρηματικό μέγεθος των 85 ευρώ του Fuel Pass 2, για να συμπληρώσουν το ποσό που χρειαζόταν η εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος του σπιτιού τους ή για αγορά τροφίμων.

Εδώ που τα λέμε έχει ένα δίκιο. «Fuel pass» μεταφράζεται σε «άδεια εισόδου σε καύσιμα», όχι σε τρόφιμα ή ρεύμα.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατα δημοσιεύματα η επόμενη «άδεια για καύσιμα» θα διανεμηθεί μόνο με ψηφιακή κάρτα. Τέρμα η επιλογή της κατάθεσης των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, την οποία όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα επέλεξαν ουκ ολίγα νοικοκυριά.

Η «πανούργα» πολιτική μας ηγεσία που «μοιράζει» χρήματα, από εκείνα που μαζεύει μέσω της φορολογίας των νοικοκυριών, σκαρφίστηκε πώς θα εξαναγκάσει τα «ατίθασα» νοικοκυριά να χρησιμοποιούν το ποσό του σοβιετικού τύπου ψηφιακού κουπονιού, όπου, όπως και όποτε εκείνη αποφασίζει.

Όμως, με την σχεδιαζόμενη επιβολή της ψηφιακής κάρτας του Fuel pass 3 ξεκαθαρίζει και ο σκοπός του αρχικού ψηφιακού τυριού των επιπλέον 5 ευρώ του Fuel pass 1 και των μετέπειτα επιπλέον 15 ευρώ του Fuel pass 2, σε σχέση με την κατάθεση μετρητών σε τραπεζικό λογαριασμό:

Οι πολίτες επιδιώκεται να σπρωχτούν στο ψηφιακό χρήμα.

Όμως, καθώς η κρίση έχει επεκταθεί στον τομέα των τροφίμων, δεν είναι απίθανο η πολιτική των ψηφιακών πάσων να συμπεριλάβει ένα επιπλέον «φιλελεύθερο σοβιετικό κουπόνι», τύπου «Food pass», δηλαδή για τρόφιμα, πάλι με την επιβολή χρήσης ψηφιακής κάρτας.

Στο μεταξύ τρέχει η κρατική ψηφιακή εφαρμογή «Wallet» που περιέχει την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Όμως wallet στα ελληνικά σημαίνει πορτοφόλι. Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν, αν προσεχώς οι υποχρεωτικές ψηφιακές «άδειες για καύσιμα ή για τρόφιμα» μπουν στην εφαρμογή «πορτοφόλι». Έτσι, με έμμεσο τρόπο θα καταστεί υποχρεωτική και η ηλεκτρονική ταυτότητα.

Μάλιστα, τυχαία, στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple https://support.apple.com/el-gr/guide/iphone/iph46f49b562/ios, διαπιστώνουμε:

"Διαχείριση των πάσων σας στο Πορτοφόλι στο iPhone

Στην εφαρμογή «Πορτοφόλι» μπορείτε να αναδιατάξετε, να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε πάσα, να προβάλετε πληροφορίες πάσων και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τους"

Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία όχι μόνο θα γνωρίζει πόσα χρήματα και πού τα ξοδεύουμε, αλλά και θα μας επιβάλλει πού, πότε και πόσα χρήματά μας θα ξοδεύουμε, εξαιτίας της ενεργειακής, της επισιτιστικής, της υγειονομικής, της κλιματικής, της …. κρίσης.


Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 22 Αυγούστου 2022

www.eksadaktylos.gr



Υ.Γ.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το ψηφιακό ευρώ βρίσκεται ήδη σε φάση έρευνας εφαρμογής του.

Πηγές:

https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/159413/pote-ksekina-to-fuel-pass-3-oi-allages-stin-aitisi

https://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/534230-Pote-xekina-to-Fuel-Pass-3-Oi-allages-sthn

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/epharmoge-gia-kinetes-suskeues-gov-gr-wallet

https://www.sofokleousin.gr/erxetai-to-psifiako-eyro-gia-polites-kai-epixeiriseis

https://www.ecb.europa.eu/paym/digital_euro/html/index.el.html

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail