Στην Ελβετία προετοιμάζονται για πιθανές εξεγέρσεις και λεηλασίες το χειμώνα

Γενεύη - ChiemSeherin / pixabay
Freepen.gr - Οι Ελβετοί μπορεί να επαναστατήσουν και να καταφύγουν σε λεηλασίες εάν το έθνος των Άλπεων πληγεί από μια σοβαρή ενεργειακή κρίση αυτό το χειμώνα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας ενός από τα καντόνια το Σάββατο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φρέντι Φάσλερ, επικεφαλής του Τμήματος Ασφάλειας και Δικαιοσύνης στο καντόνι του Σεντ Γκάλεν, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Blick πως ένα μπλακ άουτ θα είχε «μεγάλες συνέπειες».

«Φανταστείτε, δεν μπορείτε πλέον να κάνετε ανάληψη χρημάτων στο ΑΤΜ, δεν μπορείτε πλέον να πληρώνετε με την κάρτα στο κατάστημα ή να ανεφοδιάζετε το ρεζερβουάρ σας στο βενζινάδικο. Η θέρμανση σταματά να λειτουργεί. Κάνει κρύο. Οι δρόμοι σκοτεινιάζουν. Είναι κατανοητό ότι ο πληθυσμός θα επαναστατούσε ή πως θα υπήρχε λεηλασία», είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές της χώρας θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να προετοιμαστούν για τέτοια ακραία σενάρια.

Σύμφωνα με τον Φάσλερ, ενώ δεν πιστεύει πως μια τέτοια καταστροφή είναι πιθανή, η αστυνομία έχει προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι ασκήσεις που διεξήχθησαν το 2014 για να προετοιμαστούν για ένα σενάριο συσκότισης αποκάλυψαν σημαντικές ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης γεννητριών έκτακτης ανάγκης για την αστυνομία, τα νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες, ανέφερε.

«Αυτές οι ελλείψεις έχουν αντιμετωπιστεί τα τελευταία χρόνια, επομένως οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας, σημειώνοντας πως η υπηρεσία του είναι ακόμη διατεθειμένη να παρέχει στους Ελβετούς μετρητά εάν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες στα καταστήματα, δεδομένου ότι οι σχετικές συμφωνίες με τράπεζες έχουν υπογραφεί.
 


Τα σχόλια του Φάσλερ έρχονται μετά την ανακοίνωση των ελβετικών αρχών την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να θέσουν περιορισμούς στην κατανάλωση ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, σηματοδοτώντας ότι «οι ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος [είναι] μεταξύ των πιο σοβαρών κινδύνων» για την περίκλειστη χώρα.

Νωρίτερα, ο Werner Luginbuhl, επικεφαλής της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής ηλεκτρικής ενέργειας ElCom, παραπονέθηκε ότι η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται «εντελώς αλόγιστα» και προέτρεψε τους πολίτες να εφοδιαστούν με κεριά και καυσόξυλα λόγω πιθανών διακοπών ρεύματος στη χώρα αυτόν τον χειμώνα.
 
* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail