Η Σερβία προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο

Η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να «κάνει τη δουλειά της» για την προστασία της σερβικής μειονότητας, διαφορετικά το Βελιγράδι θα το κάνει μονομερώς, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς πραγματοποίησε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, αρκετές ημέρες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου με τη μεσολάβηση της ΕΕ.

Η ουσία της διαμάχης μεταξύ του βαλκανικού έθνους και της αποσχισθείσας επαρχίας του είναι η ώθηση του Κοσσυφοπεδίου να κηρύξει άκυρα σερβικά έγγραφα ταυτότητας και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων στην επικράτειά του. Ως αποτέλεσμα, οι εντάσεις ξέσπασαν στα τέλη Ιουλίου, με τους Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο να αποκλείουν δρόμους και να υψώνουν οδοφράγματα. Μετά την παρέμβαση της ΕΕ, το Κοσσυφοπέδιο συμφώνησε να αναβάλει τα μέτρα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

«Δεν έχουμε πού να πάμε, βρισκόμαστε στη γωνία», ισχυρίστηκε ο Βούτσιτς. «Θα σώσουμε τον λαό μας από διώξεις και πογκρόμ, αν το ΝΑΤΟ δε θέλει να το κάνει». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail