Οι προμήθειες του Nord Stream διακόπτονται για τρεις ημέρες λόγω επισκευών της μονάδας

ΑΡ Ρhoto/ΜichaeΙ Ρrοbst
Freepen.gr - Η παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream έχει διακοπεί πλήρως για τρεις ημέρες λόγω της έναρξης των επισκευών της μοναδικής μονάδας συμπιεστή αερίου που παραμένει σε λειτουργία στον σταθμό συμπίεσης Portovaya, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχαν οι γερμανικές εταιρείες εκμετάλλευσης αγωγών φυσικού αερίου Opal και Nel, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Η ροή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στο σημείο παραλαβής στο γερμανικό Greifswald έχει σταματήσει εντελώς από τις 04:00 ώρα Μόσχας την Τετάρτη. Τα στοιχεία από τη Nord Stream AG, τον φορέα εκμετάλλευσης της Nord Stream, επιβεβαιώνουν επίσης την πτώση της άντλησης αερίου στο μηδέν.

Η Gazprom είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία από τη Nord Stream AG έδειξαν πως οι υποψηφιότητες για μεταφορά φυσικού αερίου είχαν μειωθεί σχεδόν στο μηδέν ξεκινώντας από τις 03:00 π.μ. ώρα Μόσχας την Τετάρτη.

Η ανάρτηση είναι απαραίτητη για εργασίες προληπτικής συντήρησης στη μονάδα. Όπως τόνισε η Gazprom, η Siemens χρειάζεται να κάνει τέτοια συντήρηση της μονάδας κάθε 1.000 ώρες. Εάν ολοκληρωθούν οι εργασίες και δεν υπάρχουν τεχνικές βλάβες στον εξοπλισμό, η μεταφορά φυσικού αερίου θα αποκατασταθεί στα 33 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως.

Από τις 27 Ιουλίου, ο αγωγός Nord Stream λειτουργεί στο 20% της μέγιστης χωρητικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας πολλών αεριοστροβίλων. Ένας από τους στρόβιλους, που κατασκευάστηκε στον Καναδά από τη Siemens Energy, στάλθηκε στο Μόντρεαλ για επισκευή. Λόγω των κυρώσεων της Οτάβα κατά της Μόσχας, ο κατασκευαστής αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει τον επισκευασμένο εξοπλισμό στη Γερμανία, αλλά μετά από πολυάριθμα αιτήματα, αποφάσισε να τον επιστρέψει. Στις 25 Ιουλίου, η Gazprom ανακοίνωσε την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας ενός άλλου κινητήρα αεριοστροβίλου στο σταθμό συμπίεσης της Portovaya λόγω λήξης του διαστήματος γενικής επισκευής.

Έτσι, μόνο ένας στρόβιλος παραμένει σε λειτουργία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail