Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για έναν «σκληρό χειμώνα»

Freepen.gr - Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ προέτρεψε την Τρίτη τις γαλλικές επιχειρήσεις να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να προετοιμαστούν για έναν «ιδιαίτερα σκληρό χειμώνα», μετέδωσε το BFMTV.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα σενάριο στο οποίο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα σκληρό χειμώνα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να διανείμουμε την ενέργεια που καταναλώνουν οι επιχειρήσεις εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες δυσκολίες αυτόν το χειμώνα", δήλωσε ο Λεμέρ σε συνάντηση με την Ένωση Γάλλων Επιχειρηματιών (Medef).

Μια τηλεοπτική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη έδειξε ότι το 58% των Γάλλων πιστεύει ότι είναι δυνατό να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας, ενώ το 38% δήλωσε πως καταναλώνει ήδη την ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας - στο σπίτι, στις μεταφορές, στις επιχειρήσεις, στη διοίκηση, στα καταστήματα», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Λεμέρ πρόσθεσε πως η κρατική στήριξη για τις επιχειρήσεις των οποίων ο λογαριασμός φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας υπερβαίνει το 3% του κύκλου εργασιών τους το 2021 θα παραταθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το τηλεοπτικό κανάλι LCI, το 59% της ενέργειας στη Γαλλία καταναλώνεται από επιχειρήσεις, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προορίζεται για φωτισμό, κλιματισμό και θέρμανση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail