Σρέντερ: Βάλτε άμεσα σε λειτουργία τον Nord Stream 2 να ανακουφιστεί ο κόσμος!

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ζήτησε την έναρξη της λειτουργίας του Nord Stream 2 το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση των Ευρωπαίων. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από τη Γερμανία, εργάζεται σε καίριες θέσεις στο ρωσικό ενεργειακό τομέα, η διάνοιξη του αγωγού φυσικού αερίου μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να λυθεί το οξύ πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων.

"Η ευκολότερη λύση θα ήταν να τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2. Έχει ήδη ολοκληρωθεί. Εάν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, υπάρχει αυτός ο αγωγός και με τους δύο κλάδους του αγωγού φυσικού αερίου να λειτουργούν, δεν θα έχουμε προβλήματα με τον εφοδιασμό για τη γερμανική βιομηχανία και τα γερμανικά νοικοκυριά», εξήγησε ο Σρέντερ.

Ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης καταδίκασε επίσης την άρνηση των σημερινών αρχών σχετικά με το έργο, προειδοποιώντας για τις μελλοντικές συνέπειες, μεταξύ των οποίων, πρώτα απ 'όλα, η μείωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού.

"Πολλοί άνθρωποι που πρέπει ήδη να μετρούν κάθε σεντ θα τα βρουν ακόμα πιο δύσκολα. Και στη συνέχεια στη Γερμανία θα ρωτήσουν: γιατί κάνουμε χωρίς αέριο από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2; Γιατί;" πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Σρέντερ υπενθύμισε την εξάρτηση της γερμανικής βιομηχανίας από τα καύσιμα, λέγοντας ότι λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου, η χώρα μπορεί σύντομα να βρεθεί σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση όταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων θα πρέπει να αποφασίσει ποιος από τους βιομήχανους θα λάβει φυσικό αέριο και ποιος όχι. Ως παράδειγμα, ανέφερε τη μεγαλύτερη χημική εταιρεία BASF . «Αν η BASF σταματήσει να λαμβάνει φυσικό αέριο, η BASF θα έχει μεγάλο πρόβλημα και εμείς οι Γερμανοί θα έχουμε τεράστιο», συνόψισε ο πρώην καγκελάριος.

Ο Σρέντερ επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά, είπε στους δημοσιογράφους ότι βρισκόταν στη Μόσχα για διακοπές. Ωστόσο, αργότερα η σύζυγός του είπε στον Spiegel πως ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δεν ήρθε για διακοπές, αλλά για να διαπραγματευτεί την ενεργειακή πολιτική.

* πληροφορίες RIA


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail