National Interest: Η Δύση είναι καταδικασμένη σε μια αδιαμφισβήτητη ήττα στην Ουκρανία

FΙickr
Freepen.gr - Η Δύση είναι καταδικασμένη σε μια αδιαμφισβήτητη ήττα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, έγραψε σχετικά σε ένα άρθρο για το "The National Interest" ο αρθρογράφος Ramzi Mardini.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων γίνεται ακόμη πιο απογοητευτική, αλλά οι δυτικές χώρες δεν σκοπεύουν να αλλάξουν την προσέγγιση σε μια πιο διπλωματική προσέγγιση.

«Σε κάθε περίπτωση, η Δύση δεν κερδίζει τον πόλεμο. Μια αποφασιστική νίκη στην Ουκρανία δεν αξίζει τους κινδύνους ή το κόστος για την επίτευξή της», επεσήμανε ο συγγραφέας. Ο Μαρντίνι σημείωσε πως σε οποιαδήποτε επιλογή διευθέτησης, θα ήταν πολύ προβληματικό να απορρίψουμε τους όρους της Ρωσίας, «η αποφασιστικότητα της οποίας είναι πιθανό να σπάσει το λεπτό κέλυφος της δυτικής ενότητας».

Την ίδια στιγμή, μια διμερής συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν είναι ικανή να δημιουργήσει μια διαρκή ειρήνη, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος. Κατά τη γνώμη του, η σύγκρουση δεν μπορεί να περιοριστεί σε εδαφική διαμάχη μεταξύ γειτόνων, επειδή η ρίζα της αστάθειας εξακολουθεί να είναι η τρέχουσα δέσμευση του ΝΑΤΟ να συμπεριλάβει την Ουκρανία στη σύνθεσή του.

Ο Mikhail Neizhmakov, κορυφαίος αναλυτής στη Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικών και Οικονομικών Επικοινωνιών, κατηγόρησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι θέλει να επωφεληθεί από τη βοήθεια στο Κιέβου. Δήλωσε πως ο Αμερικανός ηγέτης δεν σκέφτεται καθόλου την ευημερία του ουκρανικού λαού και η κυβέρνησή του έχει τα δικά της κίνητρα για αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων πολιτικών κινήτρων. 

Έτσι, η αποστολή νέου πακέτου βοήθειας στην Ουκρανία δε συνεπάγεται την προμήθεια όπλων από υπάρχουσες παραγγελίες, αλλά τη λήψη παραγγελιών για την κατασκευή τους από την αμερικανική αμυντική βιομηχανία. Σύμφωνα με ειδικούς, το Δημοκρατικό Κόμμαστο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες την παραμονή των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, μπορεί να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι το να βοηθήσεις το Κίεβο σημαίνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τον πληθυσμό. 

Με τη σειρά της, η πρώην βουλευτής Tulsi Gabbard κατηγόρησε τον Μπάιντεν για προδοσία λόγω της βοήθειας της Ουάσιγκτον στο Κίεβο. Σύμφωνα με την πολιτικό, στον Αμερικανό ηγέτη τέθηκαν επανειλημμένα ερωτήσεις σχετικά με τον τελικό στόχο να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά ο Λευκός Οίκος δε δίνει σαφή απάντηση για τα οφέλη της Ουάσιγκτον. Η Γκάμπαρντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έχει ισχυρή επιρροή στη λήψη αποφάσεων της αμερικανικής πλευράς. «Η μεταβίβαση της κυριαρχίας μας στον πρόεδρο μιας άλλης χώρας είναι προδοσία», είπε.

Νωρίτερα, ο πολιτικός επιστήμονας Μαρκ Κατς προειδοποίησε πως οι ευρωπαϊκές χώρες δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μειώσουν τη συνεισφορά της. Είπε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα για την Ουκρανία είναι πόσο καιρό θα τη βοηθήσουν οι δυτικές χώρες, αλλά λόγω της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η οικονομία της ΕΕ ήδη μειώνεται και εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, οι Ευρωπαίοι μπορεί να αρχίσουν να δίνουν προσοχή σε εκείνους που επιμένουν σε παραχωρήσεις όσον αφορά τη Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά, μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να γίνει αυτό χωρίς τη βοήθεια τουλάχιστον ορισμένων δυτικών χωρών. Από την άλλη πλευρά, εάν η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία μειωθεί δραστικά ή σταματήσει, είναι αμφίβολο ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν ή θα υποστήριζαν ανεξάρτητα την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία», τόνισε.

Σχεδόν ταυτόχρονα, πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας προέβλεψε πως η βρετανική οικονομική στήριξη για τις μάχες στην Ουκρανία θα έπαυε μέχρι το τέλος του έτους. «Η Βρετανία τελειώνει τα όπλα που μπορεί να δώσει στην Ουκρανία. Η πραγματικότητα είναι… ότι η οικονομική συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα στερέψει». Η πηγή πρόσθεσε ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ξοδέψει «δισεκατομμύρια λίρες» για να στηρίξει το Κίεβο καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει μια κρίση.

Επίσης, μια δήλωση απαισιόδοξη για την Ουκρανία στις 23 Αυγούστου έκανε η Γερμανίδα ΥΠΑΜ, Christina Lambrecht . Εκφράζει τη λύπη της καθώς η συνεχής μεταφορά όπλων στο Κίεβο έχει ήδη οδηγήσει στο γεγονός οι αποθήκες των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αρχίσει να αδειάζουν. «Έχουμε φτάσει στο όριο», είπε, προειδοποιώντας ότι ο γερμανικός στρατός δε θα μπορούσε να αποδυναμωθεί περαιτέρω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail