Η Ρωσία ενισχύει τις εξαγωγές καυσίμων στην Ασία – Bloomberg

Freiheitsjunkie / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία ενδέχεται να στείλει μεγαλύτερους όγκους βασικού προϊόντος πετρελαίου στην Ασία, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία συμβούλων ενέργειας FGE.

Ο παγκόσμιος επικεφαλής υγρών φυσικού αερίου της εταιρείας συμβούλων, Armaan Ashraf, δήλωσε πως περισσότερα καύσιμα νάφθας ρωσικής κατασκευής, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή πλαστικών, πιθανότατα θα κατευθυνθούν σε κόμβους όπως η Σιγκαπούρη και η Φουτζάιρα από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όταν ισχύσουν οι κυρώσεις της ΕΕ. Οι επανεξαγωγές από αυτές τις περιοχές θα μπορούσαν να γίνουν κοινές καθώς ορισμένοι αγοραστές μπορεί να διστάζουν να εισάγουν απευθείας από τη Ρωσία, εξήγησε.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από τον πάροχο αναλυτικών στοιχείων Vortexa έδειξαν πως οι εξαγωγές ρωσικής νάφθας στην Ασία αυξήθηκαν κατά 84% τον Αύγουστο σε περίπου 130.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με όλο τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον Ashraf, η ρωσική νάφθα μπορεί να έχει ήδη αναμειχθεί στο αργό Urals της χώρας και να έχει αποσταλεί στην Ινδία νωρίτερα αυτό το έτος. «Η ανάμειξη βαριάς νάφθας πλήρους εμβέλειας ή βαριάς νάφθας σε περιορισμένες ποσότητες θα μπορούσε να αποκομίσει πολύ περισσότερα οφέλη έναντι της απευθείας πώλησης του φορτίου νάφθας», σημείωσε.

Η Citigroup εκτιμά πως οι ρωσικές ροές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου ενδέχεται να μειωθούν κατά περίπου 1,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα όταν τεθούν σε ισχύ οι πιο πρόσφατοι περιορισμοί της ΕΕ.

Το εμπάργκο του μπλοκ στις περισσότερες ροές ρωσικού αργού θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο, ακολουθούμενο από παρόμοια κίνηση κατά των πετρελαϊκών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της νάφθας, περίπου δύο μήνες αργότερα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail