Η Ταϊβάν έριξε «αμυντικές βολές» σε κινεζικά drones για πρώτη φορά

Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν εξέδωσε νέες λεπτομέρειες για το περιστατικό πραγματικών πυρών με κινεζικό drone που συνέβη κοντά σε νησιά που ελέγχονται από την Ταϊβάν, σύμφωνα με πληροφορίες στις περιοχές Dadan, Erdan και Shiyu.

Το σημαντικότερο είναι ότι η Ταϊπέι επιβεβαιώνει πως χρησιμοποιήθηκαν αληθινά πυρομαχικά και όχι απλώς προειδοποιητικές φωτοβολίδες όπως σε μια αντιπαράθεση πριν από τον Ιούλιο: «Όπως είχε προειδοποιήσει ο στρατός της Ταϊβάν την Κυριακή (28 Αυγούστου), τα στρατεύματα εκτόξευσαν πραγματικά πυρά ενάντια σε ένα κινεζικό drone που δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις και πέταξε πάνω από ένα νησί την Τρίτη», ανέφεραν αξιωματούχοι της άμυνας.

Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν περιέγραψαν το σύμπλεγμα των drones ότι περιλάμβανε «τρεις παρτίδες από τρία πολιτικά drones» - και πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο προειδοποιήθηκαν με φωτοβολίδες για πρώτη φορά. Ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αναλυτικά το συμβάν ως εξής:

Ωστόσο, επειδή το drone συνέχισε να κάνει κύκλους πάνω από το νησί, οι στρατιώτες έριξαν «αμυντικές βολές» στο drone για να το απομακρύνουν. Στη συνέχεια, το UAV πέταξε προς την κατεύθυνση του Xiamen στις 6 το απόγευμα και το KDC «θα συνεχίσει να διατηρεί επαγρύπνηση και να παρακολουθεί στενά την κατάσταση», ανέφερε η δήλωση.

Αυτή η ενέργεια συνάδει με μια προειδοποίηση που εξέδωσε το KDC την Κυριακή ότι θα καταρρίψει κινεζικά drones που δεν τηρούν τις προειδοποιήσεις και πραγματοποιούν εισβολή.

Τη Δευτέρα (29 Αυγούστου), το KDC δήλωσε ότι θα πραγματοποιούσε μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την αντιμετώπιση των drones, η οποία θα περιλαμβάνει «εκτόξευση φωτοβολίδων σήματος, αναφορά της εισβολής, εκδίωξη του drone και κατάρριψή του».

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail