Το πυραυλικό σύστημα Mars-II φτάνει στην Ουκρανία από τη Γερμανία

Freepen.gr - Το τρίτο από μια παρτίδα πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης Mars-II (MLRS) από τη Γερμανία έφτασε στην Ουκρανία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Twitter ο υπουργός Άμυνας της χώρας Αλεξέι Ρέζνικοφ.

«Ο τρίτος αδερφός της οικογένειας Long Hand - MLRS MARS II από τη Γερμανία - έφτασε στην Ουκρανία. Ευχαριστώ τη Γερμανία και προσωπικά τη συνάδελφό μου #DefenceMinister Christine Lambrecht για αυτά τα συστήματα. Οι πυροβολικοί μας χαιρετίζουν τους Γερμανούς εταίρους μας!». έγραψε ο υπουργός στο Twitter.

Το Mars-II είναι μια γερμανική, ιταλική και γαλλική τροποποίηση στον εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων MLRS M270, κατασκευής ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία KMW, έναν από τους παραγωγούς του συστήματος, το Mars-II είναι ικανό να εκτοξεύει έως και 12 πυραύλους το λεπτό με βεληνεκές άνω των 70 χιλιομέτρων. Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να καθοδηγηθούν χρησιμοποιώντας GPS ή πυραύλους εκτόξευσης ναρκών.

Το Βερολίνο επιβεβαίωσε την αποστολή στην Ουκρανία των πυραυλικών συστημάτων την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τρία αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH 2000.

Επιπλέον, το Βερολίνο διέθεσε ένα ραντάρ πυροβολικού τύπου Cobra στην Ουκρανία, το οποίο θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη Λάμπρεχτ, το Κίεβο έχει ήδη υπογράψει τη σύμβαση για τα υλικά και τα στρατεύματα θα πρέπει να ξεκινήσουν εκπαίδευση για «αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο σύστημα».  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail