Το Κίεβο άρχισε την υποχρεωτική εκκένωση των εδαφών που ελέγχει στο Ντόνετσκ

bvolcheg / pixabay (Ντόνετσκ)
Freepen.gr - Το Κίεβο άρχισε την υποχρεωτική εκκένωση από τα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ [DPR] που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του, το πρώτο τρένο με ανθρώπους έφτασε στο Kropyvnytskyi, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε πως το Κίεβο αποφάσισε την υποχρεωτική εκκένωση του πληθυσμού από την επικράτεια της DPR που ελέγχονται από το ίδιο. Όπως σημείωσε η Βερεστσούκ, η εκκένωση θα πραγματοποιηθεί πριν από το χειμώνα, σχεδιάζεται να βγάλουν 220 χιλιάδες άτομα. Σύμφωνα με αυτήν, δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου και σωστή παροχή ρεύματος.

"Η υποχρεωτική εκκένωση από την περιοχή του Ντόνετσκ ξεκίνησε. Το πρώτο τρένο έφτασε σήμερα το πρωί στο Kropyvnytskyi. Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, πολλοί άνθρωποι με περιορισμένη κινητικότητα. Όλοι συναντήθηκαν και εγκαταστάθηκαν, όλοι βοηθήθηκαν", έγραψε η Βερεστσούκ στο κανάλι της στο Telegram.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας, Μιχαήλ Σερεμέτ χαρακτήρισε τέχνασμα την απόφαση του Κιέβου να εκκενώσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές θα παρασύρουν πρώτα τον πληθυσμό έξω από το Ντονμπάς, «και μετά θα κρυφτούν πίσω από αυτούς τους ίδιους ανθρώπους, στέλνοντάς τους στην πρώτη γραμμή».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail