Η Δύση αναπτύσσει περισσότερα βαριά όπλα στην Ουκρανία - Η Ρωσία αντεπιτίθεται

Freepen.gr - Την 1η Αυγούστου, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας έως και 550 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η εξουσιοδότηση είναι η δέκατη έβδομη απόσυρση εξοπλισμού από την κυβέρνηση Μπάιντεν από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας για την Ουκρανία από τον Αύγουστο του 2021.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 75.000 φυσίγγια πυρομαχικών πυροβολικού των 155 mm και επιπλέον πυρομαχικά για τα HIMARS.

Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δεσμεύσει περίπου 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία από την αρχή της κυβέρνησης Μπάιντεν. Από το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τη σειρά του, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι τέσσερις ακόμη κινητοί εκτοξευτές HIMARS έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία. Συνολικά, το Κίεβο παρέλαβε 16 εκτοξευτές από τις ΗΠΑ.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός έλαβε το γερμανικό MARS II MLRS. Ο ακριβής αριθμός των εκτοξευτών που παραδόθηκαν στο Κίεβο δεν αποκαλύφθηκε, αλλά νωρίτερα το Βερολίνο ανέφερε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις από αυτούς συνολικά.

Νωρίτερα, στις 26 Ιουλίου, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Christina Lambrecht είπε ότι η Γερμανία παρέδωσε στην Ουκρανία τα υποσχεθέντα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων μαζί με άλλα τρία αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000.

Πολλά ουκρανικά πληρώματα δυτικών συστημάτων βρίσκονται υπό την άμεση διοίκηση ενεργού στρατιωτικού προσωπικού του αμερικανικού στρατού.

Την ίδια μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή δύο ακόμη συστημάτων HIMARS σε εργοστάσιο στο Χάρκοβο. 53 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Μέχρι στιγμής η ρωσική πλευρά έχει ανακοινώσει ότι έχουν καταστραφεί 6 εκτοξευτές HIMARS. Μεταξύ του άλλου ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού, 5 αντιπλοϊκά συγκροτήματα Harpoon και 33 οβιδοβόλα M777 χτυπήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
 


Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που παρέχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου χρησιμοποιείται όχι μόνο στις μάχες στην πρώτη γραμμή αλλά και στις επιθέσεις εναντίον αμάχων στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Στις 2 Αυγούστου, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR ανέφερε ότι 355 οβίδες εκτοξεύτηκαν από ουκρανικές δυνάμεις στο έδαφος της δημοκρατίας την τελευταία ημέρα. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών 13 διαφορετικών οικισμών, ένας πολίτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 15 πυραύλους HIMARS στα χωριά Pervomaisk και Stakhanov προκαλώντας ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Η Δύση καταλήγει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.
 
* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail