La Stampa: Η επιθυμία του Ζελένσκι να πάρει την Κριμαία θα καταλήξει σε ολοκληρωτικό παγκόσμιο πόλεμο

Freepen.gr - Οι δηλώσεις του Volodymyr Zelensky για την ανάγκη να πάρουμε την Κριμαία από τη Ρωσία θα μπορούσαν να μετατρέψουν την ουκρανική κρίση σε παγκόσμιο πόλεμο, γράφει ο Domenico Quirico σε άρθρο για την ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Κατά τη γνώμη του, η Μόσχα θα αντιληφθεί τις συνέπειες μιας πιθανής επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις στη χερσόνησο σε μια πολύ πιο σκληρή από την αντιπαράθεση στο Ντονμπάς. 

«Εάν ο Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε σε μια από τις τελευταίες απογευματινές του ομιλίες προς το έθνος, αποφασίσει να ξεκινήσει την "επιστροφή των εδαφών" με την Κριμαία, αυτοί οι έξι μήνες θα αποδειχθούν μόνο ένα προσωρινό στάδιο πριν από την κόλαση», υποστηρίζει ο συγγραφέας.

Τόνισε πως ο Ουκρανός ηγέτης δεν είναι ικανός να κάνει ένα τόσο απελπισμένο βήμα χωρίς το πράσινο φως από τη Δύση και αυτό είναι πιθανό να εμπλέξει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε άμεση αντιπαράθεση.

«Μια προσπάθεια ανακατάληψης της Κριμαίας, ένας ελιγμός που δεν μπορεί να γίνει χωρίς το πράσινο φως από τους Αμερικανούς, σημαίνει ότι η κυρίαρχη ιδέα θα είναι να πολεμήσουμε μέχρι το πικρό τέλος, ολοκληρωτικά, χωρίς περιορισμούς μέσων· και η εξάλειψη όσων ελάχιστων έχουν απομείνει με τη δυνατότητα συνθήκης και διευθέτησης συμφερόντων, ο μόνος δρόμος που οδηγεί τουλάχιστον σε εκεχειρία», συνόψισε ο Quirico. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail