Καταστράφηκαν δύο HIMARS και ένας εκτοξευτής Harpoon στην Ουκρανία

Freepen.gr - Στην καθημερινή του ενημέρωση την 1η Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή δύο ακόμη MRLS HIMARS και ενός εκτοξευτή Harpoon στην Ουκρανία.

Τα HIMARS που παραδόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο εργοστάσιο της Ουκρανικής Energy Machines στο Χάρκοβο. Σκοτώθηκαν επίσης 53 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι.

Ένας εκτοξευτής Harpoon καταστράφηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης πυραύλων κοντά στην πόλη Velyky Dalnik στην περιοχή της Οδησσού.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν επίσης το σημείο προσωρινής ανάπτυξης της 92ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα περίχωρα του Χάρκοβο. Έως και 200 ​​Ουκρανοί μαχητές σκοτώθηκαν.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι από τις 5 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου, τέσσερα HIMARS καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail