Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν και...σνομπάρισμα στα F-35

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Μπεσττέπε στο πλαίσιο της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Δε μας δίνουν F-35, αντιδρούν στα αμυντικά συστήματα που λάβαμε, επιβάλλουν εμπάργκο σε παράλογα θέματα. Ειλικρινά, δεν μας ενδιαφέρει. Είμαστε μια χώρα που έχει την ικανότητα να παράγει κάθε προϊόν που μας αρνούνται αργά ή γρήγορα."

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιδρώντας στην υποτιθέμενη παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από την Ελλάδα στην ομιλία του, είπε: «Τα αεροσκάφη μας F-16, τα οποία εκτελούν καθήκοντα ΝΑΤΟ στον διεθνή εναέριο χώρο, έχουν κλειδωθεί με ραντάρ από τα συστήματα αεράμυνας ρωσικής προέλευσης S-300 που αναπτύσσει η Ελλάδα. στο νησί της Κρήτης. Κλείδωμα ραντάρ σε συμμαχιό αεροπλάνο. Είναι επίσης μια εχθρική κίνηση. Η Αμερική είδε την αγορά των συστημάτων S-400 από την Τουρκία, τα οποία είπε ότι ήταν για τις ανάγκες ασφαλείας της, ως απειλή για τα δικά της αεροπλάνα. Τώρα αναρωτιέμαι πώς θα απαντούσε η ίδια Αμερική στην ενεργοποίηση των συστημάτων S-300 της Ελλάδας ενάντια σε μια δύναμη του ΝΑΤΟ. Περιμένουμε». 

Ο Ερντογάν ακόμη έκανε αναφορές στο 1922 και τη μικρασιατική εκστρατεία ενώ δήλωση ότι «η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη ή συνομιλητής μας πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά. Όπως ακριβώς πριν από έναν αιώνα, γνωρίζουμε τις πραγματικές προθέσεις όσων προσπαθούν να σπαταλήσουν τον χρόνο και την ενέργεια της χώρας μας χρησιμοποιώντας την Ελλάδα σήμερα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail