Ο Economist προβλέπει νομισματικούς πολέμους του μέλλοντος

geralt / pixabay
Freepen.gr - Οι νομισματικοί πόλεμοι ή η σκόπιμη μείωση της αξίας του εθνικού νομίσματος [υποτίμηση] από τη ρυθμιστική αρχή μιας χώρας προκειμένου να αποκτήσει προτιμήσεις για την οικονομία, θα γίνει κοινός τόπος στο μέλλον. Ποιες χώρες θα λάβουν μέρος σε αυτές και τι θα είναι, δήλωσε στο πρακτορείο Prime ο Νικολάι Κουζνέτσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Στατιστικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διοίκησης.

Στο πλαίσιο της μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής σε όλες τις χώρες, οι προσπάθειες στήριξης των οικονομιών τους φαίνονται αναπόφευκτες. Πρώτα απ 'όλα, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Τζο Μπάιντεν μπορεί να ακολουθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για να αποδυναμώσει το δολάριο. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, που εξαρτώνται από το αμερικανικό νόμισμα, θα αναγκαστούν να κάνουν το ίδιο, ακολουθούμενες από το δολάριο Χονγκ Κονγκ και το αραβικό ντιρχάμ, επίσης στενά συνδεδεμένα με το δολάριο ΗΠΑ.

Η Κίνα ήδη υποτίμησε το γιουάν πριν από τρία χρόνια για να καταπολεμήσει τους δασμούς των ΗΠΑ και μπορεί να κάνει το ίδιο. Θα προστεθούν και άλλες χώρες της περιοχής - η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, που χρειάζονται επίσης οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία. 

Γίνεται επίσης λόγος στη Ρωσία ότι η τρέχουσα ισοτιμία του ρουβλίου είναι δυσμενής για την οικονομία και πρέπει να αποδυναμωθεί. Εάν γίνει αυτό, μεταξύ άλλων μέσω του νέου κανόνα προϋπολογισμού, άλλοι περιφερειακοί παίκτες θα ακολουθήσουν το ρούβλι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει επίσης να στηρίξει τους εγχώριους παραγωγούς, αναγκάζεται να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό μέσω της αντίστροφης διαδικασίας - την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. 

Ένας φαινομενικά αναίμακτης νομισματικός πόλεμος μπορεί να έχει πολύ απτές συνέπειες. Η ιστορία γνωρίζει περιπτώσεις όπου ο υπερβολικός ενθουσιασμός για νομισματικούς πολέμους οδήγησε σε καταστροφή», κατέληξε ο Kuznetsov.

* πληροφορίες RIA

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail