Το CNN παραδέχτηκε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση δεν οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ουκρανική σύγκρουση

Το CNN είναι το πιο πρόσφατο μέσο Mainstream Media (MSM) μετά τη Διεθνή Αμνηστία, το CBS News και τον The Guardian που έρχεται σε ανοιχτή αντίθεση με βασικούς πυλώνες της εκστρατείας πληροφοριακού πολέμου της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγεται άνευ προηγουμένου κατά της Ρωσίας καθ' όλη τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης. Το πρώτο απέδειξε ότι το Κίεβο στρατιωτικοποίησε παράνομα κατοικημένες περιοχές και έτσι εκμεταλλευόταν de facto τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, το δεύτερο προειδοποίησε πως τα δυτικά όπλα προς την Ουκρανία κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών, ενώ το τρίτο αποκάλυψε πόσο κακώς είναι εκπαιδευμένες οι δυνάμεις της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας που καταρρέουν. Τώρα το CNN μόλις παραδέχτηκε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση δεν οφείλεται αποκλειστικά στην Ουκρανική σύγκρουση.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Φυσικά, κατηγόρησαν εν μέρει τη Ρωσία για το δήθεν αποκλεισμό των λιμανιών της Ουκρανίας, παρά το γεγονός πως δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στοιχεία σχετικά με αυτό στο κοινό και επίσης δεν ανέφεραν τον συντριπτικό αντίκτυπο των αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης, αλλά τα υπόλοιπα κομμάτια από το δημοσίευμα αυτού του μέσου με παγκόσμια απήχηση θα μπορούσαν να είχαν παραποιηθεί από όσα εξήγησε στον κόσμο ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ στα τέλη Μαΐου. Εκείνη την εποχή, ενημέρωσε τους πάντες πως οι ρίζες της παρούσας κρίσης προϋπήρχαν της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της χώρας του στην Ουκρανία και στην πραγματικότητα αποδίδονται σε αυτό που με έκπληξη συμφώνησε το CNN στο άρθρο του πως είναι «διαταραχές που σχετίζονται με την πανδημία, την κλιματική κρίση, τις συγκρούσεις, τους περιορισμούς στις εξαγωγές τροφίμων και το αυξανόμενο κόστος».

Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά ήταν απροσδόκητο ότι το CNN θα μοιραζόταν αυτά τα γεγονότα με το κοινό του, αφού προηγουμένως συνέβαλε στην εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ισχυριζόμενο πως η Ρωσία ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την επικείμενη ανθρωπιστική κρίση. Είναι επίσης αξιέπαινο το γεγονός ότι προειδοποίησαν για το πώς αυτό κινδυνεύει να προκαλέσει βαθιές πολιτικές αλλαγές σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο, κάτι που για άλλη μια φορά έχει υποτιμηθεί από τότε που ξεκίνησε αυτή η συγκεκριμένη διάσταση του προπαγανδιστικού πολέμου κατά της Ρωσίας. Συνολικά, μπορεί να ειπωθεί ότι το σχετικό άρθρο του CNN στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακό, αν παραβλέψει κανείς τα λίγα χτυπήματα που ήταν υποχρεωμένα να κάνουν εναντίον της Μόσχας.

Φαίνεται εκ των υστέρων πως η συμφωνία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας για το άνοιγμα ενός λεγόμενου «διαδρόμου σιτηρών», η οποία διευκολύνθηκε σημαντικά από την εντελώς προβλέψιμη χειρονομία καλής θέλησης της Ρωσίας να αποχωρήσει από το Snake Island στα τέλη Ιουνίου, άλλαξε το παιχνίδι από αυτή την άποψη. Αυτή η εξέλιξη και η κομβική που προηγήθηκε, όπως μόλις εξηγήθηκε, κατέληξαν να απαξιώνουν πλήρως την επίσημη αφήγηση μέχρι εκείνο το σημείο που ισχυριζόταν ότι ένας λεγόμενος «ρωσικός αποκλεισμός» ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση απλά δεν μπορούσε να συνεχίσει να προωθεί την ίδια προπαγάνδα, αφού δεν υπήρχε πλέον καν κανένα ημι-εύλογο πρόσχημα για να παραπλανήσει το στοχευμένο κοινό της.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Macky Sall συμφώνησε με τον Πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Σότσι στις αρχές Ιουνίου πως οι δυτικές κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ευθύνονται για αυτήν την επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτή ήταν στην πραγματικότητα η αρχή του τέλους αυτής της διάστασης της αντιρωσικής προπαγάνδας των MSM, καθώς έθεσε τη βάση για την Τουρκία να διπλασιάσει τις προσπάθειές της να παρουσιαστεί ως σωτήρας του Παγκόσμιου Νότου μεσολαβώντας στη συμφωνία που έκανε αργότερα. Συνολικά, αυτή η αλληλουχία γεγονότων εξασφάλισε ότι η αφήγηση των MSM θα μετατοπιζόταν αποφασιστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση μετά την επιτυχή αναχώρηση των ουκρανικών πλοίων σύμφωνα με το σχέδιο της Άγκυρας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη τάση είναι πως ολόκληρη η αφήγηση αλλάζει αποφασιστικά, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως στην εισαγωγή αυτής της ανάλυσης. Εάν κάποιο από αυτά τα τέσσερα κομμάτια των MSM δημοσιευόταν μόνο του χωρίς κανένα να το ακολουθήσει με τον δικό του τρόπο, τότε δεν θα υπήρχε καμία αξιόπιστη βάση για να συμπεράνουμε ότι αυτές οι πλατφόρμες πληροφοριακού πολέμου καταρρίπτουν συστηματικά την ίδια ψευδή αφήγηση που οι ίδιες έχτισαν νωρίτερα. Δεν υπάρχει περίπτωση ο μέσος δυτικός καταναλωτής των μέσων ενημέρωσης να μην ακολουθεί αυτήν την τάση και να μην αρχίσει να κάνει ερωτήσεις για όλα όσα του είπαν προηγουμένως και τα οποία τώρα δυσφημίζονται από κανέναν άλλον παρά από τα ίδια μέσα που του είπαν ψέματα νωρίτερα.



Αν και μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς για πρόβλεψη και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί για να αντισταθμίσει το σενάριο που θα περιγραφεί τώρα, όπως το Κίεβο να εξαπολύσει επιτυχώς πυρηνική τρομοκρατία κατά της Δύσης προκαλώντας διαρροή ραδιενέργειας από τον ελεγχόμενο από τη Ρωσία πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Zaporozhye. Πρόσφατα άρχισε να επιτίθεται, δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση ετοιμάζεται να απορρίψει τον Zelensky. Οι λόγοι για αυτό είναι αρκετά απλοί σχεδόν έξι μήνες αφότου οι ΗΠΑ προκάλεσαν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και είναι ότι: το Κίεβο απέτυχε εντελώς να αναστρέψει τα επιτόπια κέρδη της Μόσχας. Οι κυρώσεις της ΕΕ αποδυνάμωσαν την ενότητά της σε αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους και οι ΗΠΑ θέλουν να «στραφούν στην Ασία» (ξανά) πολύ σύντομα.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες –η πρώτη από τις οποίες δεν ήταν αυτό που περίμεναν, η δεύτερη συνδέεται άμεσα με τα προαναφερθέντα, ενώ η τρίτη είναι μια εθελοντική επιλογή που προέρχεται από τις δύο προηγούμενες– είναι λογικό γιατί οι ΗΠΑ μπορεί να ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τον αποτυχημένο πόλεμο αντιπροσώπων υπό το ΝΑΤΟ στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας . Η Ουάσιγκτον έχει ήδη επιβεβαιώσει με επιτυχία τη μέχρι τώρα φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία της επί της Ευρώπης σε αντιρωσική βάση και έτσι εξασφάλισε ότι οι περιφερειακοί υποτελείς όπως η Πολωνία μπορούν να «ηγηθούν από το μέτωπο» για τη διατήρηση της πίεσης στη Μόσχα ακόμη και μετά την πιθανή επικείμενη αποδέσμευση των ΗΠΑ από αυτό το θέατρο του Νέου Ψυχρού Πολέμου, επομένως προκύπτει ότι δεν θα ήταν τόσο δαπανηρό να το κάνει.

Η αυτοπροκληθείσα ζημιά στη φήμη που προκαλείται από την κυριολεκτική ανατροπή της επίσημης αφήγησης για τη σύγκρουση μπορεί να μετριαστεί απλά ωθώντας τους ανθρώπους της με ακόμη περισσότερη προπαγάνδα σε σημείο που να ξεχάσουν αυτά που τους είχαν πει προηγουμένως και σε μια εποχή στο παρελθόν (αυτό που είναι σήμερα το παρόν όπως εξηγήθηκε) φευγαλέα συνειδητοποιήθηκε ήταν απλώς fake news. Είναι μια ομολογουμένως απαισιόδοξη άποψη σχετικά με το πόσο εύκολο είναι για τη δυτική ελίτ να χειραγωγεί τις αντιλήψεις των ανθρώπων της, αλλά δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε το αρχικό ξύπνημα των λαών που θα προκληθεί από το τελευταίο ξεφάντωμα άρθρων των MSM που διαλύουν συστηματικά την προηγούμενη αφήγηση και οδηγούν σε μακροπρόθεσμες αλλαγές την αντίληψή τους.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες όσον αφορά τη διαχείριση της αντίληψης, το αποσπάσματα από το παρόν άρθρο είναι ότι η παραδοχή του CNN πως η παγκόσμια επισιτιστική κρίση δεν προκαλείται εξ ολοκλήρου από την ουκρανική σύγκρουση είναι η τελευταία σε μια σειρά άρθρα που έρχονται σε άμεση αντίθεση με την προηγούμενη επίσημη αφήγηση. Προσθέτει αξιοπιστία στην εικασία ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ντάμπινγκ στον Zelensky στο προσεχές μέλλον, παρόλο που αυτό το σενάριο δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτήν την στιγμή με σαφή βαθμό εμπιστοσύνης. Ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός πως οι άνθρωποι ενημερώνονται για την αλήθεια, καθώς μπορεί να ανοίξουν μερικά από τα μάτια τους και έτσι να τους βοηθήσει να ανοίξουν άλλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail