Δημιουργία ειδικού ΚΑΔ για ΑΦΜ πολυκατοικιών και κτιρίων

al-grishin / pixabay
H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με γνώμονα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη δημιουργεί ειδικό ΚΑΔ για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτιρίων, μετατρέπει αυτόματα στο ορθό, τις λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ και ενημερώνει κατόχους με πιθανώς λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ που δεν εντοπίζονται από το σύστημα να προβούν σε διορθώσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας "Τα αιτήματά μου".

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κου Γιώργου Πιτσιλή,

Α) δημιουργείται ειδικός ΚΑΔ 68.32.11.04 για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτιρίων,

Β) ενημερώνονται αυτόματα με το νέο ΚΑΔ 68.32.11.04 οι ΑΦΜ των πολυκατοικιών ή κτιρίων που εντοπίστηκαν από τα συστήματα της ΑΑΔΕ με λανθασμένη κατάταξη ΚΑΔ

Γ) λαμβάνεται μέριμνα για την αναδρομική διόρθωση, χωρίς πρόστιμο μέχρι 31.10.2022, πιθανόν λανθασμένων εγγραφών σε ΑΦΜ που έχουν αποδοθεί σε πολυκατοικίες και αφορούν στον δηλωμένο ΚΑΔ, ο οποίος είτε δεν έχει αντιστοιχηθεί σύμφωνα με την ΠΟΛ 1157/2008, είτε δεν συνάδει με τη διαχείριση κτιρίου. Οι κάτοχοι αυτών των ΚΑΔ θα ειδοποιηθούν με mail να προβούν σε διόρθωση αποστέλλοντας σχετική δήλωση μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Τα Αιτήματά μου».

Δ) επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία διαλειτουργικότητας του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ με τα αντίστοιχα συστήματα των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail