Η Baykar της Τουρκίας αγοράζει γη για την παραγωγή Bayraktar στην Ουκρανία

Ο Τούρκος μεγιστάνας drone Baykar έχει ήδη αγοράσει ένα οικόπεδο στην Ουκρανία για την παραγωγή των μη επανδρωμένων οχημάτων μάχης Bayraktar TB2 (UCAV), δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης στην Τουρκία Βασίλ Μποντνάρ, μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση ενέκρινε μια διμερή συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου Bayraktar στην Ουκρανία και την έστειλε στο κοινοβούλιο για επικύρωση.

Ο Μποντνάρ το επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC Ukraine.

Η Baykar έχει ήδη αγοράσει ένα οικόπεδο στην Ουκρανία, έχει αναπτύξει το ίδιο το έργο του εργοστασίου και είναι έτοιμη να το ξεκινήσει μέχρι το τέλος, είπε ο πρέσβης.

«Και (η δέσμευση για έναρξη κατασκευής εργοστασίου στην Ουκρανία) δεν είναι μόνο πολιτικό, αλλά και πρακτικό θέμα, αφού ένα σημαντικό μέρος των μοντέλων που θα παραχθούν σε αυτό το εργοστάσιο θα έχουν εξαρτήματα ουκρανικής παραγωγής», είπε ο Μποντνάρ.

Στην παραγωγή τέτοιων drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν κινητήρες, τροχοί ή άλλα ανταλλακτικά ουκρανικής παραγωγής, σύμφωνα με τον πρέσβη.

«Παρά τον πόλεμο, οι εταιρείες μας συνεχίζουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους», προσέθεσε , αν και όχι όπως πριν από τον πόλεμο.

Η δέσμευσή τους, είπε ο Bodnar, «δείχνει πόσο υπεύθυνοι συνεργάτες είμαστε».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail