Το CBS News προειδοποίησε ότι τα δυτικά όπλα που στάλθηκαν στο Κίεβο ενδέχεται να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών

Το CBS News δημοσίευσε μια αναφορά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σχετικά με το «Γιατί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν φτάνει πάντα στην πρώτη γραμμή: «Σαν να φτάνει το 30% στον τελικό προορισμό της». Ξύπνησε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της απουσίας εποπτείας για τη διασφάλιση ότι αυτά τα δυτικά όπλα που αποστέλλονται στο Κίεβο θα καταλήξουν πραγματικά εκεί που έπρεπε και θα παραμείνουν εκεί. Το δημοσίευμα ανέφερε τα λόγια του ιδρυτή μιας οργάνωσης με έδρα τη Λιθουανία που ισχυρίζεται ότι στέλνει μόνο μη θανατηφόρα βοήθεια σε αυτήν την καταρρέουσα πρώην Σοβιετική Δημοκρατία αναφέροντας την εκτίμηση ότι μόνο λιγότερο από το ένα τρίτο των ξένων όπλων φτάνουν στον τελικό τους προορισμό.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τον Jonas Ohman, «Υπάρχουν σαν άρχοντες της εξουσίας, ολιγάρχες, πολιτικοί παίκτες» που εμπλέκονται άμεσα σε αυτή τη διαδικασία όταν αυτά τα όπλα εισέρχονται στην επικράτεια της χώρας τους, που είναι το πρωταρχικό πρόβλημα. Μια άλλη πηγή που αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι ο Andy Millburn, ο οποίος ίδρυσε «μια εταιρεία αφιερωμένη στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών πρώτης γραμμής». Είπε κυνικά ότι «Αν παρέχετε προμήθειες ή έναν αγωγό εφοδιαστικής, πρέπει να υπάρχει κάποια οργάνωση σε αυτό, σωστά;...η έκπληξη δεν είναι ότι, ω, όλα αυτά τα πράγματα δεν φτάνουν εκεί που χρειάζεται να πάει — η έκπληξη είναι ότι οι άνθρωποι πραγματικά το περίμεναν».

Η Donatella Rovera, ανώτερη σύμβουλος κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία παρακολουθεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, ήταν ίσως η πιο καταδικαστική πηγή που αναφέρεται στο CBS News. Προειδοποίησε πως η έλλειψη εποπτείας όσον αφορά αυτά τα δυτικά όπλα κινδυνεύει επικίνδυνα να αναπαράγει τα σενάρια στο Ιράκ και το Αφγανιστάν όπου το ISIS και οι Ταλιμπάν αντίστοιχα κατέληξαν να καταλάβουν μερικά από αυτά τα όπλα. Υποστήριξε ότι «θα πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας για να αποφευχθεί αυτό», κάτι που είναι αρκετά απλό ως λύση, αλλά ως εκ τούτου εγείρει το ερώτημα γιατί τέτοιοι μηχανισμοί δεν υπάρχουν ήδη.

Δεν μπορεί να γίνει γνωστό με βεβαιότητα, αλλά η απάντηση μπορεί να σχετίζεται με ένα συνδυασμό ανικανότητας και απώτερων κινήτρων. Σχετικά με το πρώτο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητά της και πάντα αγωνίζεται να διαχειριστεί μεγάλες διεθνείς εκστρατείες. Όσον αφορά το δεύτερο, μερικά από αυτά μπορεί να γίνουν επίτηδες από ελίτ μέλη των στρατιωτικών, πληροφοριών και διπλωματικών γραφειοκρατιών του («βαθύ κράτος») με την πρόθεση να σπείρουν τους σπόρους του χάους που αργότερα θα επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν προς την κατεύθυνση των μεγάλων στρατηγικών τους συμφερόντων για την επαναβεβαίωση της παρακμάζουσας μονοπολικής ηγεμονίας τους μέσω πλοκών "διαίρει και βασίλευε".



Η πρώτη εξήγηση δεν απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία, αλλά η δεύτερη σίγουρα χρειάζεται, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό πλαίσιο της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης στην πολυπολικότητα που πρόσφατα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν περιέγραψε πως είχε ως αποτέλεσμα έναν ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των φιλελεύθερων της Δύσης και παγκοσμιοποιητικής ελίτ και συντηρητικών-κυρίαρχβν λαϊκιστών ενώ μιλούσε στο Τέξας. Η κυβερνώσα φιλελεύθερη - παγκοσμιοποιητική ελίτ των ΗΠΑ μπορεί επομένως να συνωμοτεί να εξοπλίσει συνταξιδιώτες που συμφωνούν με την ιδεολογία της (συμπεριλαμβανομένων των λαθρομεταναστών) ή/και την ελεγχόμενη αντιπολίτευση («την ακροδεξιά»).

Σε κάθε περίπτωση, υπήρξαν πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε αναπόφευκτα να επιφυλάσσει η Ευρώπη εάν συνεχίσει να μην υπάρχει καμία επίβλεψη όσον αφορά την αποστολή αυτών των δυτικών όπλων στο Κίεβο. Αυτός ο παραλήπτης επιτρέπει ανοιχτά στους νεοναζί να πολεμήσουν γι' αυτό, μερικοί από τους οποίους μπορεί τελικά να φύγουν από την πατρίδα τους για την ΕΕ με το ψεύτικο κάλυμμα ότι είναι «πρόσφυγες» και να φέρουν μαζί τους τα όπλα που προμηθεύτηκαν από τη Δύση για να δημιουργήσουν φασιστικά franchises. Αυτοί οι τρομοκράτες μπορεί στο χειρότερο σενάριο να αρχίσουν να σκοτώνουν μη Καυκάσιους ή/και LGΒΤQ+ λόγω του ιδεολογικού τους μίσους για αυτούς τους ανθρώπους.

Ως εκ τούτου, είναι καθήκον ολόκληρης της Ευρώπης να το αποτρέψει προληπτικά, πιέζοντας στο μέγιστο τις ΗΠΑ και τους υποτελείς τους να δημιουργήσουν αξιόπιστους και διαφανείς μηχανισμούς εποπτείας για να διασφαλιστεί ότι τα δυτικά όπλα θα πηγαίνουν μόνο σε μη φασιστικά μέλη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η κατάσταση των πραγμάτων να συνεχιστεί επ' αόριστον, καθώς ο κίνδυνος «ανάποδης» (που μπορεί κυνικά να είναι το θέμα από την οπτική γωνία ορισμένων μελών της ελίτ των ΗΠΑ) ενταθεί περαιτέρω και καταλήξει τρομακτικά στην άσκοπη απώλεια αθώων ζωών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail