Βίκτορ Όρμπαν: Η ΕΕ δεν είναι το αφεντικό μας – Είμαστε ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο έθνος!

Freepen.gr - Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση το βράδυ της Δευτέρας σε ανάρτησή του στο Facebook, υπενθυμίζοντας στους οπαδούς του πως οι Βρυξέλλες δεν υπαγορεύουν τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και τη Βαρσοβία, το Βερολίνο και τη Μαδρίτη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι Βρυξέλλες δεν είναι το αφεντικό μας. Είμαστε ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο ουγγρικό έθνος. Παίρνουμε αποφάσεις μαζί. Αν δε μας κάνουν καλό, θα τους το πούμε. Εάν δεν είναι καλές και μπορούμε να τις αποτρέψουμε, η κοινή απόφαση δε θα ληφθεί».

Ο Όρμπαν έγινε διεθνής πρωτοσέλιδο τις τελευταίες εβδομάδες για τις ωμές δηλώσεις του που επέκρινε τις πολιτικές της Δύσης.

Στις 28 Ιουλίου, επέκρινε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βιέννη με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ.

«Η Ουγγρική εκτίμηση είναι ότι η ιδέα πως το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Ουκρανία με όπλα και εκπαίδευση αξιωματικών, και οι Ουκρανοί να πολεμούν εναντίον των Ρώσων, είναι ένα κατασκεύασμα που τώρα έχει αποδειχθεί ότι δεν οδηγεί σε ουκρανική νίκη», είπε ο Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου.


 
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός είχε σταθερή θέση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών στην εκστρατεία σκληρών κυρώσεων των Βρυξελλών κατά της Ρωσίας, ιδιαίτερα ενός ολοκληρωτικού εμπάργκο του ρωσικού φυσικού αερίου.

Στις δηλώσεις του επικρίνοντας το ΝΑΤΟ, ο Όρμπαν αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι κυρώσεις στη Μόσχα προκαλούν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στο μπλοκ. Είπε πως πρέπει να επιτευχθεί μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, διότι η απουσία της θα πυροδοτήσει την οικονομική ύφεση στην ΕΕ που θα συνοδεύεται από πολιτική αστάθεια.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail