Κίνα: Οι ΗΠΑ αμφισβητούν την κυριαρχία μας και θέλουν σύγκρουση στα στενά της Ταϊβάν

φωτο αρχείου από Υπ. Εκ. Κίνας
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Κίνας στην Ταϊβάν και να προκαλέσουν σύγκρουση στα στενά της Ταϊβάν, δήλωσε την Τρίτη ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, εν όψει της αναμενόμενης επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στο νησί.

Σημειώνοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί των ΗΠΑ «παίζουν ανοιχτά με τη φωτιά» σχετικά με το ζήτημα της Ταϊβάν, ο Γουάνγκ είπε πως οι ΗΠΑ «υπονομεύουν συνεχώς την κυριαρχία της Κίνας, εξευτελίζουν την πολιτική της One China [Μίας Κίνας] και ακόμη και σκόπιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητά επεισόδιο στα στενά της Ταϊβάν».

Ο Wang συνέχισε λέγοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί των ΗΠΑ νοιάζονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και πως η περιφρόνηση της Ουάσιγκτον για τις υποχρεώσεις της στο ζήτημα της Ταϊβάν είναι «επαίσχυντη» κι απλώς αμαυρώνει τη φήμη της, ενώ την εκθέτει ως τον «μεγαλύτερο καταστροφέα της ειρήνης σήμερα. Προειδοποίησε επίσης ότι το να γίνει κανείς εχθρός 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων «δε θα τελειώσει ποτέ καλά».

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε μια περίοδο σοβαρών εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου σχετικά με την αναμενόμενη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πελόζι στην Ταϊβάν.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail