Ρώσος γερουσιαστής δίνει προθεσμία στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από την ενεργειακή καταστροφή

geralt / pixabay
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί ακόμα να αποφύγει μεγάλα προβλήματα λόγω του εμπάργκο στις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία, έγραψε σχετικά στο κανάλι του στο Telegram ο γερουσιαστής Alexei Pushkov, σχολιάζοντας ένα άρθρο του αρθρογράφου του Bloomberg, Javier Blas, σχετικά με τη νίκη της Μόσχας στην αντιπαράθεση στην αγορά πετρελαίου.

Όπως σημείωσε ο Πούσκοφ, η τρέχουσα κατάσταση δείχνει ότι η Ευρώπη θα δυσκολευτεί πολύ χωρίς ρωσικό πετρέλαιο. «Με άλλα λόγια, το εμπάργκο στη ναυτιλία του ρωσικού πετρελαίου, το οποίο η ΕΕ εισάγει από το 2023, θα τιμωρήσει πολύ περισσότερους τους ίδιους τους Ευρωπαίους από τη Ρωσία», δήλωσε.

Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Πούσκοφ, έχουν ακόμη χρόνο να προσαρμόσουν τις δικές τους κυρώσεις και να εγκαταλείψουν ένα τέτοιο εμπάργκο σε πλήρη συμμόρφωση με την επίσημη αρχή της ΕΕ, η οποία λέει ότι οι κυρώσεις πρέπει να επηρεάσουν τη Ρωσία περισσότερο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Σε αυτή την περίπτωση, ισχύει το αντίστροφο», δήλωσε ο γερουσιαστής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail