Κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα - Μεγάλα εργοστάσια αναστέλλουν τη λειτουργία τους

geralt / pixabay
Freepen.gr - Μια κρίση ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλείται από τον καύσωνα εξαπλώνεται στη νοτιοδυτική Κίνα, κλείνοντας εργοστάσια καθώς επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με τη Nikkei Asia.

Τα τελευταία νέα από την Κίνα είναι ότι η δημοτική κυβέρνηση του Chongqing διέταξε εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων ιαπωνικών, να αναστείλουν την παραγωγή έως τις 24 Αυγούστου για να εξοικονομήσουν ενέργεια καθώς αυξάνεται η ζήτηση λόγω της υπερβολικής ζέστης.

Η Chongqing ακολουθεί τη γείτονά της, την επαρχία Sichuan, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η πτώση της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας οδήγησε στο κλείσιμο ορισμένων από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων της Toyota Motor Corp. και της Contemporary Amperex Technology Co.

Ο Αντιπρόεδρος της Moody's και Ανώτερος Διευθυντής Πιστώσεων Μπόρις Καν επεσήμανε ότι ο καύσωνας μόνο θα ενισχύσει την εξάρτηση της Κίνας από την παραγωγή άνθρακα. 

Στο Chongqing, συγκεκριμένα στην περιοχή Liangjiang, η ζήτηση ρεύματος έχει αυξηθεί επειδή η υπερβολική ζέστη οδήγησε σε αύξηση της χρήσης κλιματιστικών. Το Chongqing έχει μεγάλη συγκέντρωση εργοστασίων που κατασκευάζουν αυτοκίνητα και υπολογιστές και η διακοπή λειτουργίας τους για εξοικονόμηση ενέργειας θα μπορούσε να επηρεάσει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

"Προηγουμένως, η κυβέρνηση είχε ζητήσει μόνο να σταματήσουν τα εργοστάσια την παραγωγή κατά τη διάρκεια αιχμής κατανάλωσης, αλλά η στενή κατάσταση προσφοράς-ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας έχει γίνει τόσο σοβαρή που κρίθηκε απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας", γράφει η Nikkie Asia.

Η κρατική Chongqing Changan Automobile, η Ford Motor, η BYD Auto και οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών της Ταϊβάν με έδρα τις ΗΠΑ είναι μερικές εταιρείες στο Chongqing.

Και ενώ μια κρίση εξουσίας επικρατεί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping αναφέρθηκε στην κρίσιμη κατάσταση την Πέμπτη. Κάλεσε τις τοπικές αρχές να επιλύσουν τη σοβαρή ξηρασία σε ορισμένες επαρχίες που απειλούν τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας, προσθέτοντας ότι μπορεί να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.

Παρά τον καύσωνα και το κλείσιμο των εργοστασίων, ο Πρόεδρος Σι είπε επίσης ότι η Κίνα θα ανοίξει την οικονομία της, ακόμη και όταν η παγκοσμιοποίηση έχει γνωρίσει αύξηση του προστατευτισμού σε ορισμένα μέρη του κόσμου. 

* πληροφορίες zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail