Η Ουάσιγκτον στρατολογεί Αφγανούς πιλότους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία - Τι απαντούν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι ΗΠΑ στρατολογούν Αφγανούς πιλότους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Ο στόχος θα ήταν η αποκατάσταση των στρατευμάτων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας μετά τις πολυάριθμες απώλειες που προκάλεσαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Με αυτό, παραμένει προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να παρατείνουν τη σύγκρουση με κάθε κόστος, ακόμα κι αν είναι απαραίτητο να θυσιάσουν όλο και περισσότερες ζωές.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε πρόσφατη συνέντευξη, μια ανώνυμη πηγή από τον αμερικανικό στρατό και διπλωματικούς κυκλους ενημέρωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως το Πεντάγωνο εκτελεί ένα μυστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για Αφγανούς πιλότους που φέρεται να διέφυγαν από τη χώρα της Κεντρικής Ασίας με αμερικανικές δυνάμεις μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν. Οι μαχητές είχαν πολεμήσει μαζί με τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής, γι' αυτό φοβόντουσαν την τιμωρία από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν και γι' αυτόν το λόγο έλαβαν άσυλο στις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, το πρόγραμμα διεξάγεται εντός της επικράτειας των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνια, με σχέδια να σταλούν σύντομα οι πιλότοι στην Ευρώπη. Θα ενσωματωθούν στις τάξεις της ουκρανικής «αντίστασης», με στόχο την ανάκτηση της στρατιωτικής ισχύος του Κιέβου, δεδομένου ότι τα στρατεύματα της τοπικής αεροπορίας έχουν πρακτικά αποδεκατιστεί από τη Ρωσία. Επί του παρόντος, η ουκρανική αεροπορική ικανότητα μάχης είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη, καθώς δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό ή εξοπλισμός για να διατηρήσει τη ρουτίνα των αντιπαραθέσεων, επομένως, η δυτική βοήθεια είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ενεργός ο ουκρανικός στρατός.

Επιπλέον, ενημερώθηκε από την πηγή πως στο πρόγραμμα δε θα συμμετείχαν μόνο πιλότοι, αλλά και αφγανικά στρατεύματα με άλλες στρατιωτικές ειδικότητες, κυρίως πρώην μέλη μονάδων ειδικών επιχειρήσεων. Η υπόθεση αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται με ένα πρόγραμμα βοήθειας προς το Κίεβο που υπερβαίνει κατά πολύ την απλή προμήθεια όπλων και χρημάτων, με μαχητές να κινητοποιούνται για να αντικαταστήσουν τις τάξεις μετά από απώλειες Ουκρανών, κάτι που αναμφίβολα χαρακτηρίζει υψηλό βαθμό παρεμβατισμού. Ωστόσο, ο πληροφοριοδότης πιστεύει πως ακόμη και με αυτή τη βοήθεια δε θα υπάρξει αλλαγή στην τελική έκβαση της σύγκρουσης, λαμβάνοντας υπόψη την αναμφισβήτητη προέλαση των ρωσικών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, καμία στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση δε φαίνεται αρκετή για να εμποδίσει τη Μόσχα να πετύχει τους στόχους της στην επιχείρηση.

"Όπως γνωρίζουμε, το Πεντάγωνο άρχισε να στρατολογεί πρώην Αφγανούς πιλότους που έτρεξαν στις ΗΠΑ μαζί με τους Αμερικανούς πριν από ένα χρόνο. Η εκπαίδευσή τους τώρα ξεκινά στην Καλιφόρνια με σχέδια να τους στείλει στη συνέχεια στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας (...) Όλα αυτά είναι υστερικά. Οι προσπάθειες «να βουλώσουν τρύπες» θα αναβάλουν μόνο την στρατιωτική καταστροφή του καθεστώτος του Κιέβου και την πολιτική των «χορηγών» του στην Ουάσιγκτον (…) Δεν θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα», είπε η πηγή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Αυτός ο τύπος βοήθειας για την κινητοποίηση στρατευμάτων δεν είναι ο μόνος που λειτουργεί από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Υπάρχει ευρεία κινητοποίηση για την ανάπτυξη ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τη σύγκρουση, προσπαθώντας να την κάνουν να φαίνεται λιγότερο επικίνδυνη και έντονη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, μιλώντας για μια ανύπαρκτη ουκρανική «αντίδραση», μόνο για να παρακινήσουν πολίτες άλλων χωρών να προσφερθούν εθελοντικά. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτές οι πρωτοβουλίες είχαν καταστροφικές συνέπειες, καθώς πολλοί άνθρωποι χωρίς προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία αποβιβάζονται στην Ουκρανία και πεθαίνουν γρήγορα κατά τη διάρκεια των έντονων συγκρούσεων.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν όντως πολλά εκπαιδευμένα και έμπειρα στρατιωτικά στελέχη που φτάνουν στη χώρα για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δυνάμεις. Πριν εμφανιστούν αυτές οι πληροφορίες για τα αφγανικά στρατεύματα, είχαν ήδη αναφερθεί από πηγές πως πολλοί από τους Βρετανούς «εθελοντές» που αποβιβάζονταν στην Ουκρανία ήταν στην πραγματικότητα μυστικοί πράκτορες των ειδικών δυνάμεων.

Ωστόσο, σε καμία στιγμή καμία έκθεση στρατιωτικών πληροφοριών δεν ανέφερε πραγματική βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου με τη λήψη αυτού του είδους ξένης βοήθειας. Τα ρωσικά στρατεύματα εξουδετέρωσαν τα κύρια στρατηγικά σημεία των εχθρικών δυνάμεων, έτσι ώστε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας φαίνεται αναποτελεσματική για να προκαλέσει την ανατροπή του στρατιωτικού σεναρίου, εξυπηρετώντας απλώς την παράταση των συγκρούσεων.

Η Δύση ενεργεί άμεσα με τον παρεμβατισμό της. Δεν πρόκειται πλέον για υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά για πραγματικό ανθρώπινο δυναμικό, καθώς κινητοποιούνται στρατεύματα. Αυτή η κατάσταση πρέπει να συζητηθεί, με σαφή καταδίκη κατά της αμερικανικής -και βρετανικής- στάσης από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Η Μόσχα έχει σαφώς αποτρέψει την κλιμάκωση και μάλιστα μείωσε την ένταση των στρατιωτικών ενεργειών προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες αμάχων στην Ουκρανία, αλλά εάν η Δύση συνεχίσει να παρεμβαίνει άμεσα στη σύγκρουση, αναπόφευκτα θα ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

+ + + + + 

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

"Δεν γνωρίζουμε κανένα σχέδιο εκπαίδευσης Αφγανών πιλότων. Στο πλαίσιο της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, εστιάζουμε σε δυνατότητες που μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα συγκρίσιμο χρονικό πλαίσιο για τη μάχη στα ανατολικά και νότια και που δεν απαιτούν σημαντικές εκπαίδευση», είπε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο στρατιωτικό τμήμα του RIA Novosti.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail