Ο Πούτιν δε θα χτυπήσει το Κίεβο. Αντίθετα, θα στραγγαλίσει αργά την Ουκρανία

Η Ουκρανία κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει τη Ρωσία να χτυπήσει κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο. Ωστόσο, ο Πούτιν δε θα τσιμπήσει το δόλωμα.

Η δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Darya Dugina, απόπειρες επίθεσης στην Κριμαία, βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia, συνοριακά φυλάκια και περιφερειακά κέντρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας — όλες αυτές ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις, σκοπός των οποίων ήταν να κάνουν τον Πούτιν να προχωρήσει με σκληρή απάντηση στην Ουκρανία.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπάρχουν «θερμοκέφαλοι» στη Ρωσία που αναρωτιούνται γιατί η Ρωσία είναι πολύ απρόθυμη να «αρχίσει» επιτέλους να πολεμά στην Ουκρανία. Προτρέπουν επίσης τον Ρώσο πρόεδρο να χτυπήσει τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο Πούτιν δε θα συμφωνήσει σε αυτό, για να μην επαναληφθεί η πορεία του Ναπολέοντα από και προς τη Μόσχα. Ο Ναπολέων ήρθε στη Μόσχα με μια νίκη που δεν κράτησε πολύ και έφυγε από τη ρωσική πρωτεύουσα με μια ήττα που τελείωσε τον ίδιο τον Βοναπάρτη.

Ο Πούτιν μπορεί να κηρύξει ολόκληρη την ηγεσία της Ουκρανίας τρομοκράτη και να διατάξει να βομβαρδίσει το κέντρο του Κιέβου με πυραύλους Kinzhal. Αλλά τι μετά;

Τι θα συμβεί αν η Ρωσία χτυπήσει τους ενοικιαστές που λαμβάνουν αποφάσεις στο Κίεβο;

Πρώτον, ο Ζελένσκι και η ομάδα θα επιβιώσουν σε καταφύγια βομβών.

Δεύτερον, ο βομβαρδισμός του Κιέβου θα είναι ο λόγος για την απόφαση του ΝΑΤΟ να μπει στον πόλεμο με τη Ρωσία. Οι Βρετανοί έχουν ήδη πει πως θα ήταν έτοιμοι να πάνε στον πόλεμο.

Τρίτον, πολλοί Ουκρανοί θα σταθούν μαζί ενάντια στη Ρωσία για να συνεχίσουν την άχρηστη αντίστασή τους.

Η οικονομία καθορίζει το ρυθμό της ειδικής επιχείρησης

Ο Πούτιν δε θα βιαστεί να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Η Μόσχα χρειάζεται χρόνο για να «χωνέψει» εκείνα τα εδάφη που έχουν ήδη απελευθερωθεί. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να βάλεις τη ζωή σε τάξη εκεί. Οι άνθρωποι χρειάζονται νέες δουλειές, νέα σπίτια, τα παιδιά τους πρέπει να πάνε σε σχολεία και νηπιαγωγεία και ούτω καθεξής. Θα πρέπει να υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για να πάνε οι Ουκρανοί στις κάλπες και να αποφασίσουν αν θα ενταχθούν στη Ρωσία ή όχι. Διαφορετικά, οι άνθρωποι θα το αγνοήσουν.

Κάποιος πρέπει επίσης να λύσει ένα σύμπλεγμα οικονομικών προβλημάτων στο εσωτερικό της Ρωσίας. Η ρωσική οικονομία αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά καθώς περνά από τη διαδικασία της μεγάλης μετάβασης. Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για τον Ιούλιο του 2022 ανήλθε σε ρεκόρ 892 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (έναντι πλεονάσματος 261 δισεκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο). Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να ανέλθει σε έξι τρισεκατομμύρια ρούβλια σε ένα χρόνο.

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι τα εισοδήματα της Ρωσίας έχουν μειωθεί από τον Ιούνιο, ενώ τα έξοδα έχουν αυξηθεί κατά 25-27 τοις εκατό σε ετήσια βάση. Ο πληθωρισμός είναι επίσης υψηλός - περίπου 16 τοις εκατό. Η Ρωσία πρέπει να προσαρμοστεί στις κυρώσεις, να αναπτύξει την επιστήμη και την τεχνολογία διατηρώντας παράλληλα όλα τα προηγούμενα κοινωνικά κέρδη.

Ο Πούτιν επέλεξε την τακτική του αργού στραγγαλισμού της Ουκρανίας

Ο Πούτιν επέλεξε μια διαφορετική τακτική - θα στραγγαλίσει αργά το καθεστώς του Κιέβου. Σε στρατιωτικούς όρους, η Ρωσία θα αλέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο ανατολικό μέτωπο και θα απελευθερώσει την DPR.

Η Μόσχα θα συνεχίσει να ωθεί το ουκρανικό καθεστώς προς την οικονομική κατάρρευση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ουκρανίας ανέρχεται σε περίπου 4-5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Το τυπογραφείο δουλεύει, ο πληθωρισμός προχωράει.

Σύμφωνα με δυτικούς οίκους αξιολόγησης, η Ουκρανία θα χάσει το 40% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους. Η Ουκρανία βιώνει ήδη μια αδήλωτη χρεοκοπία, ενώ το δημόσιο χρέος της αυξάνεται — σύντομα θα φτάσει το 100 τοις εκατό του ΑΕΠ.

Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τα κύρια λιμάνια, τους ενεργειακούς πόρους, τις σιταποθήκες, τα κοιτάσματα. Περιττό να πούμε πως το Κίεβο πρέπει επίσης να διατηρήσει τον στρατό του, που αποτελείται από εκατομμύρια. Αυτό μπορεί να είναι δυνατό μόνο με τη βοήθεια δυτικών δανείων, αλλά θα είναι δύσκολο για το καθεστώς του Κιέβου να τα λάβει. Δεν υπάρχει επίθεση του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για τη διατήρηση του καθεστώτος του Κιέβου. Επομένως, η Ουκρανία μπορεί να μην επιστρέψει καθόλου τα δάνεια.


Η Δύση δε θα αντέξει την πίεση

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει ότι μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία θα κοστίσει πολύ στη Δύση. Οι δυτικές χώρες μπορεί τελικά να σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και ο Ζελένσκι θα τελειώσει.

Η Δύση δε θα δει επανάσταση στη Ρωσία. Θα αποτύχει να φέρει στην εξουσία έναν άλλο φιλελεύθερο, ο οποίος θα προκαλούσε την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι παγκοσμιοποιητές δε θα κερδίσουν εδώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail