Στην πραγματική Ρωσία δεν υπάρχει κανένα σημάδι κυρώσεων

joneybrain / pixabay
Ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια. Την πραγματικότητα. Η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Αυτό το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη. Όποιος είχε πρόσβαση σε ένα χάρτη, μπορούσε να δει ότι οι πιθανότητες να επικρατήσει η Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας ήταν ελάχιστες έως καθόλου.

Τεντ Ραλ - unz.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αναδειχθεί νικήτρια - που, σύμφωνα με τους ίδιους τους Ουκρανούς, θα σήμαινε την απώθησή της Ρωσίας από την Κριμαία και την καθαίρεση των αυτονομιστικών φιλορωσικών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ - θα ήταν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους είχαν την προθυμία να εκτοξεύσουν πυρηνικά όπλα, τα οποία θα οδηγούσαν σε παγκόσμιο αφανισμό. Μόλις πάρθηκε η απόφαση να μην ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, η ήττα της Ουκρανίας έγινε αναπόφευκτη. Αυτό, όλοι οι λογικοί γνωρίζουν, είναι για το καλύτερο.

Καθοριστικό σε αυτό το συμπέρασμα ήταν ένα ασυνήθιστο ζευγάρι κινήτρων. Κανονικά, όταν διεξάγεται πόλεμος στο έδαφος μιας χώρας, η χώρα που αμύνεται, πολεμά πιο σκληρά από τις δυνάμεις εισβολής. Παραδόξως, παρά το γεγονός ότι υποφέρει από κατεστραμμένες υποδομές, το κράτος που αμύνεται, διαθέτει τα εγχώρια πλεονεκτήματα της πλήρους γνώσης του πεδίου της μάχης και των πολύ μικρότερων γραμμών ανεφοδιασμού. Εκτός από τις σποραδικές διασυνοριακές πυραυλικές επιθέσεις, αυτός ο πόλεμος έχει γίνει εξ ολοκλήρου στο ουκρανικό έδαφος.

Αυτή η σύγκρουση είναι διαφορετική γιατί η Ρωσία πρέπει να κερδίσει. Δεν μπορεί να απομακρυνθεί. Η Ουκρανία έχει σύνορα 1.200 μιλίων με τη Ρωσία, θέλει να ενταχθεί σε μια αντι-ρωσική στρατιωτική συμμαχία και η κυβέρνησή της ήταν ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία πριν από τον πόλεμο. Και όταν η Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση το 1941, οι στρατοί της πέρασαν μέσω της Ουκρανίας, όπου οι Ναζί χαιρετίστηκαν ως απελευθερωτές. Σε αντίθεση με την Αμερική, η οποία θα μπορούσε να φέρει τα στρατεύματά της στο σπίτι αφού έχασε στην άλλη άκρη του κόσμου στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και να αποκρούσει τις ιμπεριαλιστικές της περιπέτειες και θα μπορούσε να εγκαταλείψει το Βιετνάμ αφού προσποιήθηκε στο εσωτερικό μέτωπο πως θα είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη. Η Ρωσία βλέπει τη στρατιωτική της επιχείρηση ως υπαρξιακή. Η Ουκρανία δεν είναι ένα λανθασμένο παράπλευρο έργο. Είναι εξίσου σημαντικό με τον ίδιο τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντούσαν σε έναν Καναδά που έγινε εχθρικός προς τις ΗΠΑ.

Δυστυχώς, και επικίνδυνα, οι Αμερικανοί καταναλωτές μέσων μαζικής ενημέρωσης σφυροκοπούνται με έναν ατελείωτο κατακλυσμό προπαγάνδας που προωθεί τη γελοία ιδέα ότι η Ουκρανία κερδίζει και/ή θα επικρατήσει τελικά στρατιωτικά. Αυτός ο φανταστικός ισχυρισμός ενισχύει την πολιτική υποστήριξη για την αποστολή όπλων αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, με τα περισσότερα στο δρόμο — μην πειράζετε το 70% που πουλάει η άγρια ​​διεφθαρμένη κυβέρνηση του Προέδρου Volodymyr Zelensky στη μαύρη αγορά και τα πυραυλικά συστήματα Javelin που καταλήγουν για πώληση στο dark web. (Έρχονται Χριστούγεννα! Μην ξεχνάτε τον αγαπημένο σας πολιτικό σκιτσογράφο και αρθρογράφο). Συγκριτικά, το Υπουργείο Υγείας των Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ εκτιμά ότι θα μπορούσαμε να καταργήσουμε την έλλειψη στέγης εδώ για 20 δισεκατομμύρια δολάρια.


Μας λένε επίσης ότι η Ρωσία καταρρέει κάτω από το συντριπτικό πλήγμα των φαύλων δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν ως μέρος του ανοιχτά διακηρυγμένου πολεμικού στόχου του Λευκού Οίκου πως θέλει «να δει τη Ρωσία αποδυναμωμένη». Η ρωσική οικονομία, λέγεται, καταρρέει. Οι ρωσικές ελίτ, λένε, σύντομα θα ανατρέψουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιτρέψτε μου να σας πω από πρώτο χέρι: Δεν υπάρχει κανένα σημάδι οικονομικής δυσπραγίας στη Ρωσία.

Πέρασα τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας. Τα καταστήματα είναι πολύβουα. Οι άνθρωποι ξοδεύουν, η ανεργία είναι χαμηλή και εξακολουθεί να μειώνεται. Υπάρχουν ουρές στα ΑΤΜ και ό,τι άλλο συμβαίνει, η οικονομία κάθε άλλο παρά κακή είναι. Το Galeria Mall απέναντι από τον πολυσύχναστο δρόμο από το ξενοδοχείο μου στην Αγία Πετρούπολη έχει μερικά κλειστά καταστήματα που έχουν κλείσει από δυτικές αλυσίδες, αλλά η πλειοψηφία παραμένει και οι καταναλωτές ψωνίζουν σαν τρελοί. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί τουρίστες είναι λίγοι, αλλά ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως εδώ στην Κωνσταντινούπολη χωρίς κυρώσεις, όπου γράφω. Οι Δυτικοί σταμάτησαν να έρχονται στην αρχή του lockdown για τον COVID-19 πριν από δύο χρόνια και ακόμα δεν έχουν επιστρέψει. Αν οι Ρώσοι είναι δυσαρεστημένοι με τον Πούτιν —και δεν είναι— δεν είναι λόγω της οικονομίας.

Ξέρω από κακές οικονομίες. Στη Νέα Υόρκη όπου ζω, η εγκληματικότητα είναι εκτός ελέγχου, οι άστεγοι μένουν χωρίς θεραπεία για μια σειρά από ψυχικές ασθένειες και μερικοί σκοτώνουν ανθρώπους και σκοτώνονται, και πολλές βιτρίνες έχουν αδειάσει και έχουν κλειστεί με σανίδες από την αρχή της πανδημίας. Οποιοσδήποτε Νεοϋορκέζος θα αντάλλαζε θέσεις με τον Μοσχοβίτη ομόλογό του, ο οποίος ζει σε μια πόλη με καθαρούς δρόμους και μετρό που δεν χρησιμεύουν ως κυλιόμενα καταφύγια αστέγων και όπου η ζωή μοιάζει σαν να μην υπήρξε ποτέ ο COVID-19. Οι ειδήσεις που υποστηρίζουν ότι η Ρωσία είναι στα σκοινιά είναι ένας τεράστιος υπέροχος σωρός από ψέματα τόσο υπερβολικά που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει το ένδοξο θράσος και η εύκολα απομυθοποιημένη απάτη τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στη Ρωσία, όπως έκανα κι εγώ, και να δείτε μόνοι σας ότι όλα είναι ανοησίες.

Η αυταπάτη είναι πιο διασκεδαστική. Ποιον, τελικά, να εμπιστευτείς; Τα ίδια κρατικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ που σας είπαν ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε όπλα μαζικής καταστροφής; Ή κάποιον σκιτσογράφο-αρθρογράφο που σας είπε, πολύ νωρίτερα, ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ευκαιρία στο Αφγανιστάν, ο Τραμπ θα κέρδιζε το 2016 και ότι θα επιχειρούσε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail