Ξεκίνησε ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος;

REUΤΕRS/ΑΙexander Εrmοchenkο
«Δε θα κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία». Έτσι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ενώ ταυτόχρονα καυχιόταν ότι εξόπλισε την Ουκρανία με φονικά όπλα για να διασφαλίσει πως το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ δε θα ηττηθεί.
 
Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η πανεθνική ομιλία του Μπάιντεν πρόσθεσε με έναν προαισθανόμενο τονισμό: «Μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε».

Θα έπρεπε να περιμέναμε ότι αργά ή γρήγορα η αποκρουστική, παράλογη αντίφαση θα γινόταν προδήλως αβάσιμη. Πράγματι, ο αμερικανικός λαός και ο κόσμος έχουν εξαπατηθεί από μια πολεμοχαρή μαριονέτα στο Λευκό Οίκο.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ έχουν κάνει τα πάντα για να προσπαθήσουν να κάνουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Τα λόγια αυτού του Αμερικανού προέδρου (όπως αυτά των προκατόχων του) δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Παρά τη φαινομενική σοβαρή προειδοποίησή του για την αποτροπή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, το ανδρείκελο στον Λευκό Οίκο έχει διευκολύνει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα στην άθλια εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν υπήρξε πιστός υπηρέτης της αμερικανικής πολεμοχαρούς στάσης για περισσότερα από 50 χρόνια, υποστηρίζοντας κάθε εγκληματικό πόλεμο που έχει διεξάγει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Ωστόσο, είναι λάθος να κατηγορούμε προσωπικά τον Μπάιντεν, έναν λεγόμενο Δημοκρατικό. Δεν είναι παρά το πρόσωπο ενός συστήματος που χρειάζεται πόλεμο για να λειτουργήσει. Αν για χάρη της συζήτησης, ο Ντόναλντ Τραμπ ή κάποιος άλλος Ρεπουμπλικανός πολιτικός βρισκόταν στο Λευκό Οίκο, αναμφίβολα θα βλέπαμε το ίδιο απεχθές δίλημμα.

Υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές για στρατιωτικές επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλα μέρη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η περιοχή του Μπέλγκοροντ που βρίσκεται στη γειτονική Ουκρανία έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές με χωριά να εκκενώνονται. Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας φέρεται επίσης να προσπάθησε να επιτεθεί στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη ρωσική ηπειρωτική χώρα με την Ουκρανία. Η γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων άνοιξε το Μάιο του 2018 από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με κόστος κατασκευής 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
 


Δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν τα ακριβή αίτια αυτών των εκρήξεων. Αρχικά, οι ρωσικές αρχές ισχυρίστηκαν πως επρόκειτο για τυχαίες πυρκαγιές, αλλά τώρα παραδέχονται ότι διαπράχθηκαν πράξεις δολιοφθοράς. Δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται πύραυλοι ή drones των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τις προμήθειές τους σε επιθετικά όπλα μεγάλης εμβέλειας καθώς και εκρηκτικά C-4 για επιχειρήσεις σαμποτάζ. Πυρομαχικά αξίας έως και 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν δεσμευτεί από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Πολωνία, τη Γερμανία και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν το μολυσμένο από τους Ναζί καθεστώς του Κιέβου στον πόλεμό του εναντίον της Ρωσίας. Η Ουκρανία έχει βυθιστεί σε ένα όργιο δυτικού μιλιταρισμού.

Η στρατιωτική συμπεριφορά του καθεστώτος του Κιέβου επιβλέπεται από αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι επιθέσεις στην Κριμαία και πιθανώς σε άλλα μέρη της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγκρίνονται από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο.

Εκτός από μια άνευ προηγουμένου πλημμύρα όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, είναι όλο και πιο εμφανές ότι ο άξονας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκπαιδεύει ουκρανικές δυνάμεις.

Αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στη Βρετανία για να πάνε να πολεμήσουν. Σε μια διάσκεψη της Κοπεγχάγης την περασμένη εβδομάδα, τα βρετανικά προγράμματα στρατολόγησης και εκπαίδευσης για την Ουκρανία υποστηρίχθηκαν από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Δανία, ο Καναδάς, η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ εκτελούν εκπαίδευση μάχης στην Ουκρανία εδώ και χρόνια. Αυτός ήταν εν μέρει ο λόγος για τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους για να εξουδετερώσουν μια αυξανόμενη απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ εντείνει τη μαχητική του υποστήριξη στον ουκρανικό στρατό στη Βρετανία και στα εδάφη άλλων κρατών μελών είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι ο άξονας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν πρόκειται πλέον για πόλεμο με πληρεξούσιο, αλλά για πόλεμο πολλαπλών επιπέδων πλήρους κλίμακας.

Μια άλλη δυσοίωνη εξέλιξη ήταν η ανάπτυξη αμερικανικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας Β-52 στη Σουηδία αυτή την εβδομάδα. Η σκανδιναβική χώρα θα είναι σύντομα το νέο μέλος του ΝΑΤΟ μαζί με τη Φινλανδία. Η συνδυασμένη κίνηση προορίζεται ως υπολογισμένη απειλή για την περιοχή της Αρκτικής της Ρωσίας. Η Αρκτική έχει δει από καιρό να αυξάνονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να απειλούν τη Ρωσία, αλλά η πρώτη ανάπτυξη βομβαρδιστικών B-52 με πυρηνική ικανότητα στη Σουηδία είναι ένα «σημαντικό μήνυμα», όπως χαιρόταν ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Peter Hultqvist.

Όλα αυτά δείχνουν μια ειδεχθή, αδυσώπητη λογική για τον πόλεμο. Οι δημόσιες επιφυλάξεις του Μπάιντεν για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν απλώς περιφρονητικές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας τουλάχιστον από το πραξικόπημα της CIA στο Κίεβο το 2014. Πραγματικά δεν έχει σημασία ποιος κάθεται στο Λευκό Οίκο. Ο Ομπάμα, ο Τραμπ, ο Μπάιντεν, όπως και άλλοι πριν από αυτούς, είναι όλοι απλά αγόρια μηνυμάτων για τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Το αμερικανικό κυβερνών καθεστώς έχει έναν απελπισμένο εθισμό στον πόλεμο για να αναβιώσει τη φθίνουσα παγκόσμια ισχύ του και την αποτυχημένη καπιταλιστική οικονομία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ουάσιγκτον είναι διαβολεμένη στο να πυροδοτεί απερίσκεπτα επικίνδυνες εντάσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, όπως τόνισε ο Ρώσος Πούτιν αυτή την εβδομάδα.

Η τεράστια δέσμη στρατιωτικής εμπλοκής στην Ουκρανία και η νέα, επικίνδυνη φάση του χτυπήματος στο ρωσικό έδαφος σημαίνει ότι ο άξονας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βρίσκεται de facto σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Ο άξονας αποτελείται από 30 έθνη (χωρίς τη Σουηδία και τη Φινλανδία) καθώς και άλλους συμμάχους εκτός ΝΑΤΟ όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Όπλα αυξανόμενης επιθετικής ικανότητας μεγάλης εμβέλειας, καθώς και εκπαίδευσης στρατιωτικών δυνάμεων, ρέουν στην Ουκρανία από όλα αυτά τα έθνη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ρωσία έκανε έκκληση για διπλωματική επίλυση των μακροχρόνιων στρατηγικών ανησυχιών για την ασφάλεια σχετικά με το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία. Αυτές οι εκκλήσεις απομακρύνθηκαν αλαζονικά από την Ουάσιγκτον και τους υποτελείς της. Προηγούμενες προφανείς επιφυλάξεις μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ σχετικά με την αποστολή φονικών όπλων στην Ουκρανία έχουν επίσης απορριφθεί. Προφανώς, τόσο πολύ εγκαταλειμμένες είναι οι παλιές επιφυλάξεις για την έναρξη μιας διεθνούς σύγκρουσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανοίγουν ανελέητα τις βρύσες για να κάνουν ένα λουτρό αίματος στην Ουκρανία. Το φασιστικό καθεστώς που υποστηρίζουν στο Κίεβο χρησιμοποιεί αθέμιτα την πυρηνική τρομοκρατία επιτιθέμενο στο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη στο Zaporozhye. Και όμως οι δυτικοί χορηγοί συνεχίζουν να διπλασιάζουν τις προκλήσεις προς τη Ρωσία, προκλήσεις που τώρα φαίνεται να περιλαμβάνουν στρατιωτικά πλήγματα σε ρωσικό κυρίαρχο έδαφος.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως «κέντρα λήψης αποφάσεων» θα στοχοποιηθούν εάν το έδαφός της δεχθεί επίθεση. Αυτή η προειδοποίηση υποδηλώνει ότι οι δυτικές πρωτεύουσες είναι ευάλωτες. Η Ρωσία έχει επίσης προειδοποιήσει ότι εάν απειληθεί η εθνική της ασφάλεια, τότε διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για άμυνα. Το αδιανόητο γίνεται νοητό. Τα δυτικά κράτη βρίσκονται στο στόχαστρο μιας πολεμοχαρούς ατζέντας και ενός συστήματος μέσων ενημέρωσης που λειτουργεί σαν υπουργείο προπαγάνδας για τον πόλεμο. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πολιτικές φωνές στη Δύση που να ζητούν διπλωματικές διαπραγματεύσεις για ειρήνη.

Οι τρελλές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυτικές δυνάμεις δε φαίνεται να αναγνωρίζουν κανένα όριο. Ολόκληρη η σύγκρουση για την Ουκρανία καταδεικνύει την αδυσώπητη λογική της πολεμικής εναντίον της Ρωσίας στην οποία είναι εθισμένα τα δυτικά κυβερνώντα καθεστώτα, με τον ίδιο τρόπο που εξαρτώνται από κάθε άλλο έθνος που εκλαμβάνεται ως εμπόδιο στις φιλοδοξίες παγκόσμιας ισχύος. Τα δυτικά καθεστώτα είναι αβοήθητα, απελπιστικά σχεδιασμένα για πόλεμο, ανεξάρτητα από τα δημοκρατικά συμφέροντα και τις επιθυμίες των πληθυσμών τους ή τους περιορισμούς του διεθνούς δικαίου. Τόσα πολλά για την τάξη που βασίζεται σε κανόνες! Οι δυτικοί ηγεμόνες και οι μαριονέτες τους στην εξουσία οδηγούν τον λαό τους και τον υπόλοιπο κόσμο πάνω από την άβυσσο.

Φαίνεται απίστευτο, οι ίδιες ποταπές πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που δημιούργησαν δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους, ξεσαλώνουν ξανά. Και εξαπολύουν τους αποκαλυπτικούς πόθους τους με τα ίδια ψέματα και αυταπάτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail