«Οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει την Ευρώπη στην πείνα και το κρύο»

danfador / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταδικάσει την ΕΕ σε πείνα, κρύο και απομόνωση πιέζοντας το μπλοκ να κόψει τους δεσμούς του με τη Μόσχα, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

Έγραψε στο Telegram ότι η Ουάσιγκτον «δεν θα σταματήσει με τίποτα για να προσκολληθεί στη δύναμή της στον κόσμο καθώς υπονομεύει την ευημερία των πολιτών και τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών για να επιτύχει αυτόν τον σκοπό».

Σημείωσε ότι το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ κοστίζει 333 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. «Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον το πουλάει στην Ευρώπη σε τιμή που είναι 7,3 [φορές] υψηλότερη, καθιστώντας την οικονομία της ΕΕ μη ανταγωνιστική», έγραψε, προσθέτοντας πως ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης είχε φτάσει στο 8,9%.

Ο Βολοντίν είπε ότι η Ευρώπη επλήγη από ένα κύμα καύσωνα που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στον αγροτικό τομέα, καθώς και μια ενεργειακή κρίση που είχε δει τις τιμές να εκτοξευθούν έξι φορές μέσα σε ένα χρόνο.

Η απόφαση της ΕΕ να καταργήσει σταδιακά τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό και να διακόψει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Μόσχα «λήφθηκε υπό την πίεση της Ουάσιγκτον», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail