Λαβρόφ: Μάταιες προσπάθειες των ΗΠΑ να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο

mid.ru
Freepen.gr - Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να εδραιώσουν την κυριαρχία τους σε κάθε γωνιά του κόσμου είναι μάταιες και αντικατοπτρίζουν την πολιτική ατιμωρησίας της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του την Παρασκευή.

Οι κορυφαίοι διπλωμάτες της Ρωσίας και της Κίνας, Σεργκέι Λαβρόφ και Γουάνγκ Γι, συναντήθηκαν στο περιθώριο των εκδηλώσεων του ASEAN στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Ρώσος υπουργός σημείωσε «την πολιτική της ανομίας, που επιδεικνύεται από τους συναδέλφους των ΗΠΑ, που επιδιώκουν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους» ξανά και ξανά, σε όλο και περισσότερους τομείς στην παγκόσμια αρένα.

«Κάθε φορά, όλοι όσοι παρακολουθούν αυτά τα γεγονότα, αντιλαμβάνονται τη ματαιότητα μιας πολιτικής, σύμφωνα με την οποία μπορεί κανείς να κάνει τα στραβά μάτια σε μια κατάσταση, μια κρίση που προκάλεσαν οι ΗΠΑ και να περιμένει τα πράγματα να είναι λίγο πολύ καλά. Όχι, οι Αμερικανοί έχουν χαράξει μια πορεία για να πατάξουν κάθε μορφή αυτάρκειας», είπε.

«Αυτό συνέβη όταν προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία και αγνόησαν τις ρατσιστικές πολιτικές του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο προσπάθησε να εξαλείψει οτιδήποτε ρωσικό. Αυτό συνέβη και με την επίσκεψη της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν, όταν αγνόησαν τις αρχές που είχαν διακηρύξει δημόσια και είχαν διαβεβαιώσει όλους για την σταθερή δέσμευσή τους σε αυτές», συνέχισε ο Λαβρόφ.

«Αυτό ακριβώς συνέβη στην Ουκρανία, όταν παραβίασαν τις αρχές της αδιαίρετης ασφάλειας, τις οποίες είχαν υπογράψει στο ανώτατο επίπεδο, και αργότερα απλώς τις καταπάτησαν», πρόσθεσε ο υπουργός.
 
* Πληροφορίες ΤΑΣΣ


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail