Ο Ζελένσκι προειδοποιεί οι άμαχοι να μείνουν μακριά από "στόχους" στην Κριμαία σηματοδοτώντας περισσότερες επιθέσεις

Freepen.gr - Αξιωματούχοι του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του προέδρου Volodymyr Zelensky, φέρεται να προειδοποιούν ότι όλοι οι άμαχοι θα πρέπει να «μείνουν μακριά από πιθανούς στόχους» στην Κριμαία. Αυτό ακολουθεί το Κρεμλίνο την Τρίτη που παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι οι πρόσφατες εκρήξεις ήταν «αποτέλεσμα δολιοφθοράς».

Μετά το τελευταίο περιστατικό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωση: «Το πρωί της 16ης Αυγούστου, μια στρατιωτική αποθήκη κοντά στο χωριό Τζανκόι υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα μιας πράξης δολιοφθοράς».

Αυτή είναι η σαφέστερη ένδειξη μέχρι τώρα ότι εκτός από την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών Dzhankoi, η προηγούμενη μαζική έκρηξη στις 9 Αυγούστου στη ρωσική αεροπορική βάση Saky, περίπου 200 χιλιόμετρα βαθιά μέσα, ήταν επίσης μια ουκρανική επίθεση – όπως είχαν ήδη διαρρεύσει ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι σε αμερικανικές εφημερίδες.
 


Το περιστατικό στην αεροπορική βάση Saky είχε επίσης πυροδοτήσει τη συζήτηση για το εάν οι ρουκέτες HIMARS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν τόσο μακριά. Αν πράγματι υπήρχαν ξένα οπλικά συστήματα πίσω από αυτό, θα μπορούσε να θέσει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε μια επικίνδυνη πορεία κλιμάκωσης και σύγκρουσης, καθώς ο πόλεμος με αντιπροσώπους θα μπορούσε γρήγορα να εξελιχθεί σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των υπερδυνάμεων στην Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail