Μέσα σε όλα τα άλλα, οι Γερμανοί προειδοποιήθηκαν για έλλειψη χαρτιού υγείας!

Filmbetrachter / pixabay
Freepen.gr - Η κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή χαρτιού υγείας στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Martin Krengel, πρόεδρο της ένωσης βιομηχανίας χαρτιού της χώρας, Die Papierindustrie.

«Είμαστε ιδιαίτερα εξαρτημένοι από το αέριο για την παραγωγή λεπτού χαρτιού. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε ασφάλεια εφοδιασμού», δήλωσε ο Krengel σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέχει η Die Papierindustrie, κάθε Γερμανός πολίτης χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 134 ρολά χαρτιού υγείας ετησίως. «Στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους αυτό το σημαντικό αγαθό», τόνισε ο Krengel.

Τον περασμένο μήνα, η βαυαρική ένωση χαρτιού προειδοποίησε πως η λειτουργία εργοστασίων χαρτιού μπορεί να γίνει ασύμφορη εάν αναγκαστούν να εργαστούν με μειωμένη δυναμικότητα λόγω ελλείψεων φυσικού αερίου.

Η Γερμανία και η ΕΕ συνολικά είδαν πρόσφατα σημαντική μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, οδηγώντας σε πολυάριθμες προειδοποιήσεις για πιθανές βιομηχανικές διακοπές λειτουργίας, χώρια το μη φωτισμό δημοσίων κτιρίων και μνημείων ή ακόμη και τις προτροπές για περιορισμό των ντους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail