Ο Τσέχος πρόεδρος κατηγορεί την «πράσινη τρέλα» για την ενεργειακή κρίση

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν κατηγόρησε την «πράσινη τρέλα» για την ενεργειακή κρίση και προειδοποίησε ότι η κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μόνο θα παρατείνει την αγωνία.

Paul Joseph Watson - summit.news / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ζέμαν είπε πως η κύρια αιτία της κρίσης δεν ήταν ο πόλεμος της Ουκρανίας, αλλά ο «πράσινος φανατισμός» που έχει αφήσει τις ευρωπαϊκές χώρες εξαρτημένες από πηγές ενέργειας που δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση.

«Είτε λέγεται Πράσινη Συμφωνία είτε οτιδήποτε άλλο, φοβάμαι. Ωστόσο, δεν θα είμαι πια εδώ όταν μάθουμε πού θα μας οδηγήσει η πράσινη τρέλα», είπε ο Ζέμαν.

«Η κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα οδηγήσει στην εμφάνιση πολύ πιο απαιτητικής ηλεκτροκίνησης. Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μικρή αυτονομία και υψηλή τιμή», πρόσθεσε.

Τα σχόλια έγιναν εν μέσω διαμάχης στην Τσεχική Δημοκρατία που προκλήθηκε από νέους κυβερνητικούς κανονισμούς που επιβάλλουν σε σχολεία, νοσοκομεία και νοικοκυριά να μειώσουν τη θερμοκρασία τους έως και έξι βαθμούς Κελσίου για εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι ιδιοκτήτες γηροκομείων παραπονέθηκαν πως οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να ζήσουν σε περιβάλλον 20°C χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή για την υγεία τους.

«Δεν επιτρέπεται στους ηλικιωμένους να περνούν το 100 τοις εκατό του χρόνου τους σε χώρους στους 20°C και κάτω. Είναι επικίνδυνο για τη ζωή να κάνεις μπάνιο αδύναμους ηλικιωμένους σε ένα δωμάτιο που θερμαίνεται μόνο στους 20°C όταν κρυώνουν γρήγορα», δήλωσε η Daniela Lusková, αντιπρόεδρος της Ένωσης Παρόχων Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επέμεινε ότι οι ρυθμίσεις έγιναν σε συνεννόηση με την επαγγελματική επιστημονική γνώμη.

Παρόμοιοι κανόνες έχουν ήδη εφαρμοστεί στη Γερμανία, όπου οι θερμοστάτες στα δημόσια κτίρια περιορίζονται στους 19 βαθμούς Κελσίου, και στην Ισπανία, όπου στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, τα μη οικιστικά κτίρια μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία όχι χαμηλότερα από 27 °C.

Τον Μάιο, η Ιταλία άρχισε να δεσμεύει με δελτίο ηλεκτρικής ενέργειας για να «υποστηρίξει την Ουκρανία», με τα δημόσια κτίρια να απαγορεύεται να λειτουργούν κλιματισμό σε θερμοκρασία χαμηλότερη από 25 °C ή θέρμανση υψηλότερη από 19 °C.

Όπως τονίσαμε νωρίτερα, η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Margarita Robles έχει προειδοποιήσει ότι οι Ευρωπαίοι πρόκειται να υπομείνουν ένα «χειμώνα μεγάλης ταλαιπωρίας» ως αποτέλεσμα της πλήρους αναστολής των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των πιο ψυχρών μηνών.

Όπως τεκμηριώνουμε στο παρακάτω βίντεο, η καταστροφική επιδίωξη του «καθαρού μηδέν» έχει εν μέρει προκαλέσει την ενεργειακή κρίση επειδή έχει αφήσει πολλές χώρες να εξαρτώνται από πηγές ενέργειας που δεν είναι κατάλληλες για το σκοπό τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail