Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να τερματίσει τη δυτική ηγεμονία - Ουγγαρία

ΑΡ / Τheresa Wey
Freepen.gr - Η θανατηφόρα σύγκρουση στην Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να θέσει «επιδεικτικά» τέλος στη δυτική ηγεμονία παγκοσμίως, ισχυρίστηκε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό διαδικτυακό περιοδικό Tichys Einblick, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Όρμπαν είπε ότι αναμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναδειχθεί πιο αδύναμη στην παγκόσμια σκηνή μόλις τελειώσουν οι μάχες στην Ουκρανία.

Ο Ούγγρος ηγέτης υποστήριξε ότι η Δύση είναι ανίκανη να κερδίσει τη σύγκρουση στρατιωτικά και πως οι κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα απέτυχαν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, τα τιμωρητικά μέτρα απέτυχαν θεαματικά στην ΕΕ, συμπλήρωσε.

Ο Όρμπαν σημείωσε επίσης ότι ένα «μεγάλο μέρος του κόσμου» σαφώς δεν στοιχίζεται με τις ΗΠΑ όταν πρόκειται για την Ουκρανία. Επισήμανε «τους Κινέζους, τους Ινδούς, τους Βραζιλιάνους, τη Νότια Αφρική, τον Αραβικό κόσμο, την Αφρική» ως περιοχές που δεν υποστηρίζουν τη δυτική γραμμή στη σύγκρουση.

«Είναι πολύ πιθανό ότι αυτός ο πόλεμος θα θέσει επιδεικτικά ένα τέλος στη δυτική υπεροχή», είπε ο Όρμπαν.

Από την άλλη πλευρά, δυνάμεις εκτός ΕΕ επωφελούνται ήδη από την κατάσταση, είπε, δείχνοντας τη Ρωσία, η οποία «έχει τις δικές της πηγές ενέργειας». 

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι ενώ οι εισαγωγές ενέργειας της ΕΕ από τη Ρωσία έχουν πέσει κατακόρυφα, ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom στην πλειοψηφία του έχει δει τα έσοδά του να εκτοξεύονται.

Το Πεκίνο, επίσης, βρίσκεται τώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, ισχυρίστηκε ο Όρμπαν. Εξήγησε ότι η Κίνα ήταν προηγουμένως «στο έλεος των Αράβων», αλλά δεν είναι πια, προφανώς αναφερόμενος στην αγορά πετρελαίου.

Οι άλλοι κερδισμένοι, κατά την άποψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, είναι «μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Για να αποδείξει την άποψη του, ο Orban επεσήμανε τον διπλασιασμό των κερδών για την Exxon, τον τετραπλασιασμό για τη Chevron και την εξαπλάσια αύξηση για την Conoco Phillips.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail