Ζελένσκι: Συνομιλίες με Ρωσία μόνο εάν αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky πιστεύει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη και οι συνομιλίες με τη Ρωσία μπορούν να γίνουν μόνο αφού αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από όλες τις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέρει το Ukrinform.

«Όσον αφορά το μελλοντικό τέλος του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, εξέφρασα την άποψή μου στον Πρόεδρο της Τουρκίας: η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Πιστεύω ότι υπάρχουν ρωσικά όπλα σε αυτό το «παράθυρο» και, ως εκ τούτου, εκπλήσσομαι πολύ που [οι Ρώσοι] είναι έτοιμοι για κάποιο είδος ειρήνης. Αυτοί που σκοτώνουν, βιάζουν, χτυπούν καθημερινά με πυραύλους κρουζ τις αστικές πόλεις μας, τις αστικές υποδομές μας, δεν μπορούν να θέλουν ειρήνη. Έτσι, πρώτα, νομίζω πως πρέπει να εγκαταλείψουν τα εδάφη μας», είπε ο Ζελένσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail