Η Ρωσία μεταφέρει αεροσκάφη οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους στο Καλίνινγκραντ!

Sputnik / Andrey Stanavov
Freepen.gr - Τρία υπερηχητικά αναχαιτιστικά αεροσκάφη Mig-31 που μεταφέρουν υπερηχητικούς πυραύλους αέρος-εδάφους Kinzhal αναπτύχθηκαν στον δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Την Πέμπτη, τα αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Τσκάλοφσκ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ στο πλαίσιο «πρόσθετων στρατηγικών μέτρων αποτροπής», εξήγησε το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, τα Mig-31 επεξεργάστηκαν αλληλεπιδράσεις με τις ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή, καθώς και τη ναυτική αεροπορία του στόλου της Βαλτικής, πρόσθεσε.

Τα αεροσκάφη, οπλισμένα με πυραύλους Kinzhal, θα τεθούν σε 24ωρη υπηρεσία μάχης στο Καλίνινγκραντ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Η γειτονική Φινλανδία της Ρωσίας δήλωσε αργότερα την Πέμπτη ότι τα Mig-31 μπορεί να παραβίασαν τον εναέριο χώρο της πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας καθώς κατευθύνονταν προς τον προορισμό τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας, έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Το Kinzhal, που σημαίνει «στιλέτο» στα αγγλικά, μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 12 Mach (περίπου 14.800 χλμ/ώρα), ενώ εκτελεί συνεχώς ελιγμούς αποφυγής, που πιστεύεται ότι του επιτρέπουν να διεισδύσει σε οποιαδήποτε υπάρχουσα αεράμυνα. Αρκετοί από αυτούς τους πυραύλους έχουν εκτοξευθεί από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail