Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και σκότωσαν μικρά κορίτσια σε δομή με στήριξη του ΟΗΕ στη Συρία

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατοχής εναντίον του κέντρου εκμάθησης κοριτσιών στο χωριό Shimoke στη Χασάκε, το οποίο χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Μετά την πιο πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και διεθνών και περιφερειακών μερών, οι επιθέσεις της τουρκικής κατοχής κατά της περιοχής έχουν αυξηθεί. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων, πολλοί άμαχοι, παιδιά και διοικητές που πολέμησαν στο πλευρό του Διεθνούς Συνασπισμού κατά της οργάνωσης ISIS, έχουν χάσει τη ζωή τους. Χθες το βράδυ, το φασιστικό τουρκικό κράτος πραγματοποίησε επίθεση με UAV εναντίον κέντρου εκπαίδευσης κοριτσιών στο χωριό Shimoke που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 παιδιά και 11 μικρά κορίτσια. Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται μόλις 2 χλμ. μακριά από τη βάση του Διεθνούς Συνασπισμού. Πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις στους πολέμους των σφαγών τους κατά του λαού και των περιοχών μας. Αυτή η βάρβαρη επίθεση παραβιάζει όλους τους νόμους και κανονισμούς και είναι έγκλημα πολέμου.

Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν ανέφερε την στρατιωτική επιχείρηση, πράγμα που σήμαινε πως θα επιβάλει την τρομοκρατία του σε όλους χωρίς καμία απάντηση σε αυτές τις πράξεις.

Αυτή η επίθεση αποτελεί απειλή για τα παιδιά και τα εκπαιδευτικά κέντρα και τους πολίτες και παρουσιάζει σοβαρές συνέπειες, θα προκαλέσει μεγαλύτερο χάος στη Συρία και θα δημιουργήσει μια νέα κατάσταση που θα επηρεάσει τη Συρία και τον λαό της.

Τα ψεύτικα προσχήματα του τουρκικού κράτους χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την εισβολή και την εισβολή στα εδάφη μας. Ως εκ τούτου, οι κίνδυνοι αυτής της επίθεσης αυξάνονται καθημερινά. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Συρία βρίσκεται υπό την απειλή του τουρκικού κράτους και όλοι οι Σύριοι πρέπει να το γνωρίζουν και να μάθουν από τις πολιτικές του τουρκικού κράτους».
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail