Η Τουρκία δεν επιδιώκει την απομάκρυνση του Άσαντ στη Συρία, λέει ο Ερντογάν!

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν επιδιώκει την απομάκρυνση του Μπασάρ Άσαντ της Συρίας, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που επιβεβαιώνουν αναφορές για τα σχέδια της Άγκυρας για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Δαμασκό.

Ο Τούρκος ηγέτης έκανε τις παρατηρήσεις σε δημοσιογράφους κατά την πτήση του από την Ουκρανία, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

«Δεν έχουμε τέτοιο θέμα για το αν θα νικήσουμε τον Άσαντ ή όχι», είπε ο Ερντογάν. «Όλα τα βήματα που κάναμε με τους Ρώσους στη βόρεια Συρία και στα ανατολικά και δυτικά του Ευφράτη, υπάρχει μια μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Η Τουρκία θα χρειαστεί να κάνει «υψηλότερα βήματα» με τη Δαμασκό για να τερματίσει τα «παιχνίδια» που παίζονται στην περιοχή, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να διακόψει εντελώς τις διπλωματικές σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ, ανέφερε το T24.

Ο πολιτικός διάλογος και η διπλωματία μεταξύ των κρατών δεν μπορούν να διακοπούν, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Πάντα πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι διάλογοι».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail