Αμερικανός αναλυτής: Η Ουκρανία αγνοεί το άμαθο μάθημα της Μάχης του Κουρσκ

facebook.com/modofukraine
Freepen.gr - Η Ουκρανία σαλπίζει μια αντεπίθεση στο νότο εδώ και τρεις μήνες, αγνοώντας το μάθημα της Μάχης του Κουρσκ, έγραψε ο William Lind σε άρθρο του για το αμερικανικό περιοδικό Conservative.

Κατά τη γνώμη του, οι αρχές του Κιέβου μάταια ενημέρωσαν τον κόσμο για τα σχέδιά τους, γεγονός που μείωσε τις πιθανότητες επιτυχίας της επιχείρησης.

«Η Ουκρανία σαλπίζει μια μεγάλη αντεπίθεση στο νότο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αγνοώντας έτσι το μάθημα της Μάχης του Κουρσκ (αν ο εχθρός ξέρει πού σκοπεύεις να επιτεθείς, πρέπει να επιτεθείς αλλού)» είπε.

Πρόσφατα, το Κίεβο έχει επανειλημμένα ανακοινώσει την πρόθεσή του να εξαπολύσει μια αντεπίθεση κατά στο Kherson. Όπως είπε νωρίτερα ο Mikhail Sheremet, βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας, οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες απώλειες, μια προσπάθεια κατάληψης της περιοχής θα λάβει συντριπτική απόκρουση και θα καταπνιγεί.

Η Μάχη του Κουρσκ είναι μια από τις βασικές μάχες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και η μεγαλύτερη μάχη τανκς στην παγκόσμια ιστορία. Διήρκεσε από τις 5 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου 1943. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, από δύο έως τέσσερα εκατομμύρια άτομα, περίπου έξι χιλιάδες τανκς και τέσσερις χιλιάδες αεροσκάφη συμμετείχαν.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της ΕΣΣΔ κατάφερε να αποκαλύψει έγκαιρα την προετοιμασία του γερμανικού στρατού για μια μεγάλη επίθεση στο Kursk Bulge. Η προληπτική προετοιμασία πυροβολικού των σοβιετικών στρατευμάτων αποδυνάμωσε τις ομάδες επίθεσης του εισβολέα στην αρχή της επίθεσης. Μετά το τέλος της μάχης, η στρατηγική πρωτοβουλία στον πόλεμο πέρασε τελικά στην πλευρά του Κόκκινου Στρατού.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail