Λιγότερα όπλα για το καθεστώς στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ενώ ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις τρομοκρατικές του επιθέσεις κατά αμάχων, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις, η λεγόμενη πολιτική Δύση που υποστηρίζει τα εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου έχει διχαστεί καθώς ορισμένα κράτη θυμήθηκαν τα δικά τους συμφέροντα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τα χτυπήματα στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya στην περιοχή Kherson. Συνολικά, περίπου 40 πύραυλοι από το αμερικανικής κατασκευής HIMARS MLRS φέρεται να καταγράφηκαν στις 22 Αυγούστου. Οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν. Λόγω τακτικών επιθέσεων από τις ουκρανικές δυνάμεις, οι τρεις από τις έξι τουρμπίνες του εργοστασίου σταμάτησαν. Η εγκατάσταση λειτουργεί σε κατάσταση προέκτακτης ανάγκης.

Οι παραβιάσεις των συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εκκένωσης νερού μπορεί να διαταράξουν την ψύξη των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye και να οδηγήσουν σε καταστροφή.

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός του άμαχου πληθυσμού της DPR και του LPR, μεταξύ άλλων από όπλα που προμηθεύονται από τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Οι Ουκρανοί σκοτώνουν ανθρώπους στις πόλεις που θεωρούν ότι είναι Ουκρανοί και φέρεται να προσπαθούν να απελευθερώσουν από τους Ρώσους εισβολείς.

Την περασμένη ημέρα, η DPR ανέφερε 40 περιπτώσεις επιθέσεων από την Ουκρανία. 2 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Γκορλόβκα. 4 ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν.

Το πρωί της 23ης Αυγούστου, οι Ουκρανοί συνέχισαν να ναρκοθετούν ειρηνικούς οικισμούς στην DPR με νάρκες PFM-1. Χρησιμοποιώντας το Hurricane MLRS, οι Ουκρανοί σκόρπισαν νάρκες στους δρόμους του χωριού Olginka.

Το Κίεβο χρησιμοποιεί ενεργά τέτοιες νάρκες από το 2014, παραβιάζοντας αρκετές διεθνείς συμβάσεις. Η Ουκρανία παραβιάζει τις υποχρεώσεις της βάσει της Σύμβασης της Οτάβα, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να καταστρέψει τα αποθέματα PFM-1 και μια σειρά από άλλες νάρκες κατά προσωπικού, αλλά το Κίεβο δεν το έχει κάνει ακόμη. Η χρήση των ναρκών PFM-1 χωρίς αυτοκαταστροφή παραβιάζει το Πρωτόκολλο ΙΙ της Σύμβασης της Γενεύης. Η εξ αποστάσεως τοποθέτηση ναρκών σε οικισμό με άμαχο πληθυσμό μπορεί να θεωρηθεί ως χρήση αδιάκριτων όπλων. Αυτό παραβιάζει ευθέως τους όρους της IV Σύμβασης της Γενεύης για την Προστασία των Αμάχων.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι Ευρωπαίοι εταίροι δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν τις αχόρταγες απαιτήσεις του καθεστώτος του Κιέβου.

Η γερμανική Bundeswehr ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί πλέον να προμηθεύει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία από τα δικά της αποθέματα. Αυτό είπε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας σε απάντηση σε κοινή δήλωση τριών βουλευτών που ζητούσαν αύξηση των προμηθειών ακόμη και εις βάρος του γερμανικού στρατού. Η Bundeswehr θα προσπαθήσει να βρει άλλη διέξοδο.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ φοβούνται μια πιθανή κατάρρευση της συναίνεσης στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας λόγω της ενεργειακής κρίσης, της αύξησης των τιμών των τροφίμων και των προοπτικών οικονομικής ύφεσης, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους και εκπροσώπους της συμμαχίας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, η ΕΕ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, την ίδια στιγμή που πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της να αποκόψει τη Ρωσία από οποιοδήποτε εισόδημα από φυσικό αέριο και άλλες πηγές.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail