Πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ κατακεραυνώνει τον Ζελένσκι και "ξυπνά" τους συμπατριώτες του

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο του Νοεμβρίου 2022, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπλακ, πρώην γερουσιαστής από την πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Μπλακ, η κάλυψη των γεγονότων στην Ουκρανία στα αμερικανικά ΜΜΕ δεν επιτρέπει στην κοινωνία να σχηματίσει μια αντικειμενική εικόνα της τρέχουσας κατάστασης.

"Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν ότι η Ουκρανία χάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις. Υπάρχει μια μάλλον μικρή ομάδα ανθρώπων που κατανοούν την πραγματική κατάσταση", είπε ο πολιτικός.

"Το ΝΑΤΟ θέλει να πιστεύετε ότι οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Αλλά δεν ξεκίνησαν τότε, αλλά σχεδιάστηκαν πριν από το 2014. Αυτό είναι συνέπεια των απερίσκεπτων ενεργειών του (Μπαράκ) Ομπάμα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε πιο επιθετικές ενέργειες από την Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία», είπε ο Μπλακ.

Όσον αφορά την επιθυμία του Βλαντιμίρ Ζελένσκι να πάρει πίσω την Κριμαία είναι παράλογη και απίστευτα ανόητη, δήλωσε ο πρώην γερουσιαστής.

«Η ίδια η ιδέα ότι θα μπορέσει να καταλάβει με κάποιο τρόπο την Κριμαία είναι απίστευτα ανόητη και απλά παράλογη», είπε ο πολιτικός.

Σύμφωνα με τον Μπλακ, ο Ζελένσκι είναι «ο χειρότερος ηγέτης στον κόσμο» που «οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail