Διεξαγωγή δημοψηφίσματος το Σεπτέμβριο στη Ζαπορίζια: Εγκαταλείπουμε για πάντα την Ουκρανία

RIA Novosti / Ντμίτρι Μάκεεφ
Freepen.gr - Ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, δήλωσε ότι η περιοχή εγκαταλείπει για πάντα την Ουκρανία και κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να ταυτίσουν την περιοχή αποκλειστικά με τη Ρωσία.

Ο Volodymyr Zelensky, στο τελευταίο του μήνυμα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Telegram, είπε πως η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις νότιες περιοχές που απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα κλείσει κάθε ευκαιρία για τη Ρωσία να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία και τον ελεύθερο κόσμο.

"Η γη της Zaporozhye εγκαταλείπει για πάντα την Ουκρανία. Η Zaporozhye έχει χαράξει μια πορεία για επανένωση με τη Ρωσία και δε θα υπάρξει επιστροφή. Επομένως, συμβουλεύω το καθεστώς Zelensky να το συνηθίσει τώρα και να αρχίσει να αντιλαμβάνεται και να προσδιορίζει αποκλειστικά την περιοχή Zaporozhye με τη Ρωσία», δήλωσε ο Rogov στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο γνωρίζει τη διάθεση των ανθρώπων στα απελευθερωμένα εδάφη και την επιθυμία τους να επιστρέψουν στη Ρωσία, γι' αυτό είναι υστερικοί και προσπαθούν να απειλήσουν τον άμαχο πληθυσμό βομβαρδίζοντας τις αστικές υποδομές.

«Ανεξάρτητα από το πόσο μαινόμενες μπορεί να είναι οι αρχές του Κιέβου και οι δυτικοί επιμελητές τους, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι οι κάτοικοι της περιοχής Zaporozhye δεν θα αλλάξουν την επιλογή τους», είπε ο Rogov.

"Οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα είναι ήδη σε εξέλιξη. Έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο. Η ακριβής ημερομηνία του δημοψηφίσματος καθορίζεται και θα ανακοινωθεί δημόσια στο εγγύς μέλλον", τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail