Η Ουκρανία αγωνίζεται να βρει χρήματα για να πληρώσει τα στρατεύματα

Alexandra_Koch / pixabay
Freepen.gr - Καθώς η δυτική οικονομική βοήθεια αργεί να φτάσει, η Ουκρανία αναγκάζεται να τυπώσει χρήματα για να πληρώσει τα στρατεύματά της στον αγώνα κατά της Ρωσίας, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Μαρτσένκο δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο την Παρασκευή ότι είναι «μόνιμος πονοκέφαλος» για αυτόν να συνεχίσει να εξισορροπεί το κόστος της σύγκρουσης και τα χαμηλότερα φορολογικά έσοδα σε μια οικονομία που πλήττεται από μάχες σχεδόν μισού έτους.

Με περίπου το 60% του προϋπολογισμού να δαπανάται για τις μάχες, ο υπουργός είπε ότι έπρεπε να περικόψει όλες τις περιττές δαπάνες. Αλλά εξακολουθεί να μην είναι αρκετό, καθώς τα φορολογικά έσοδα καλύπτουν μόνο το 40% των κρατικών δαπανών, αναφέρει η WSJ.

Οι αρχές του Κιέβου δήλωσαν νωρίτερα ότι χρειάζονταν 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα για τη διαχείριση της χώρας και δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν χωρίς τη βοήθεια της Δύσης. Ωστόσο, οι επιχορηγήσεις και τα δάνεια που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία οι ξένοι υποστηρικτές της φτάνουν πιο αργά από το αναμενόμενο, σύμφωνα με το περιοδικό.

Για παράδειγμα, η ΕΕ έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής μόνο 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε στο Κίεβο, με τη Γερμανία να αντιστέκεται στην ιδέα να προσφέρει χαμηλότοκα δάνεια που υποστηρίζονται από εγγυήσεις από τα κράτη μέλη του μπλοκ.

Σύμφωνα με τον Marchenko, μεγάλο μέρος του χρόνου του στη δουλειά ξοδεύεται προσπαθώντας να πείσει τις δυτικές κυβερνήσεις να δράσουν πιο γρήγορα. «Χωρίς αυτά τα χρήματα, ο πόλεμος θα διαρκέσει περισσότερο και θα βλάψει περισσότερο τις οικονομίες», εξήγησε. Μήπως όμως θα συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail