Η τουρκική αμυντική αντιπροσωπεία έφυγε για τις ΗΠΑ για συνομιλίες για τα F-16

Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία μετέβη τη Δευτέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες σχετικά με την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Η αντιπροσωπεία πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών και κιτ εκσυγχρονισμού μετά από πρόσκληση της Ουάσιγκτον, ανέφερε το υπουργείο.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, υπέβαλε αίτηση για αγορά 40 Block 70 Viper F-16 και έως και 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τον υπάρχοντα στόλο της F-16.

Τον Ιούνιο, η Ουάσιγκτον έδειξε προθυμία να πουλήσει αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη αφού η Τουρκία απέσυρε την αντίθεσή της στις προσπάθειες της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ αλλά το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε έκτοτε ένα νομοσχέδιο που υποχρεώνει τον Λευκό Οίκο να αποδείξει ότι η προμήθεια θα είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον και ότι τα πολεμικά αεροσκάφη δεν θα χρησιμοποιηθούν για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου. 

Η Άγκυρα απέρριψε τους όρους που έθεσαν οι αμερικανοί νομοθέτες, καλώντας τη Γερουσία για την απομάκρυνσή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail