Ο Ζελένσκι χρησιμοποιεί το εγχειρίδιο του Χίτλερ - πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

 Sputnik / Ekaterina Shtukina
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι θέλει η Δύση να αναζητήσει έμπνευση από τον ηγέτη των Γερμανών Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ, υποστήριξε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα κατέχει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, επικρίνει τον Ζελένσκι για την έκκλησή του για συλλογική τιμωρία των Ρώσων.

Ο υποστηριζόμενος από το ΝΑΤΟ ηγέτης ζήτησε να απελαθούν όλοι οι Ρώσοι - ανεξάρτητα από τις κλίσεις ή τις περιστάσεις τους - από τις δυτικές χώρες.

«Ο Αδόλφος Χίτλερ προσπάθησε να εφαρμόσει τέτοιες ιδέες για έναν ολόκληρο λαό», παρατήρησε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Υπάρχουν άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη φύση των ουκρανικών αρχών;».

Η επίπληξη, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μεντβέντεφ, ήρθε ως απάντηση σε συνέντευξη του Ζελένσκι που δημοσιεύτηκε από την Washington Post τη Δευτέρα. Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, κάλεσε τα δυτικά έθνη να εκδιώξουν όλους τους Ρώσους που ζουν στο έδαφός τους και να απαγορεύσουν τις νέες εισόδους. Οι προτεινόμενες απελάσεις θα πρέπει να ισχύουν ακόμη και για τους αντιπάλους της ρωσικής κυβέρνησης, είπε ο Ζελένσκι.

«Όλος ο πληθυσμός δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος, έτσι; Μπορεί. Ο πληθυσμός επέλεξε αυτή την κυβέρνηση και δεν την πολεμά, δεν τη μαλώνει, δεν της φωνάζει», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail