Η Ταϊβάν κατηγορεί την Κίνα ότι προετοιμάζεται για εισβολή

Πολεμικά αεροσκάφη του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) κατά τη διάρκεια ασκήσεων στα στενά της Ταϊβάν. - Κινεζικό Υπουργείο Άμυνας
Η Κίνα χρησιμοποιεί τις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις της γύρω από την Ταϊβάν για να προετοιμαστεί για εισβολή στο αυτοδιοικούμενο νησί, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊπέι Τζόζεφ Γου.

«Η Κίνα χρησιμοποίησε τις ασκήσεις και το στρατιωτικό της βιβλίο για να προετοιμαστεί για την εισβολή στην Ταϊβάν», είπε ο Γου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Πεκίνο συμμετέχει σε «στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας και εκτοξεύσεις πυραύλων, καθώς και κυβερνοεπιθέσεις, εκστρατεία παραπληροφόρησης και οικονομικό καταναγκασμό προκειμένου να αποδυναμώσει το ηθικό του κοινού στην Ταϊβάν», επέμεινε ο διπλωμάτης.

Η Κίνα ξεκίνησε πολεμικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε έξι θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Ταϊβάν την περασμένη εβδομάδα ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Nanacy Pelosi στο νησί.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail