Τουρκικός όλεθρος με 39 νεκρούς στα βουνά του Κουρδιστάν - Τούρκοι εκτέλεσαν τραυματία στρατιώτη πριν παραδοθεί!

Freepen.gr - Σύμφωνα με την καθημερινή ανακοίνωση των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), τουλάχιστον 39 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε μια σειρά επιθετικών ενεργειών κατά των δυνάμεων κατοχής στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Οι αντάρτες μπόρεσαν επίσης να καταστρέψουν διάφορους οπλισμούς, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων ραντάρ, συστημάτων παρακολούθησης κάμερας και αποθήκης πυρομαχικών. 

Αυτές οι ενέργειες ήταν αφιερωμένες στο διοικητή των ανταρτών Mahsum Korkmaz (Nom de Guerre "Egîd"), ο οποίος έριξε την πρώτη βολή του PKK στην περιοχή Eruh του Siirt στις 15 Αυγούστου 1984, ξεκινώντας έτσι τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα.

Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η αναφορά εκτέλεσης τραυματία Τούρκου στρατιώτες από άλλους στρατιώτες όταν έκανε νόημα στους Κούρδους αντάρτες πως παραδίδεται:

"Ένα δεύτερο σύστημα βιντεοεπιτήρησης καταστράφηκε στο Girê FM από αντάρτες των Ελεύθερων Γυναικών Στρατευμάτων (YJA Star). Κατά τη διάρκεια της δράσης, ένας στρατιώτης που προσπαθούσε να εγκαταστήσει την τεχνολογία γύρω από την κορυφή σκοτώθηκε επίσης. Στο κοντινό Girê Cûdî, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ενέργειες δολιοφθοράς από αντάρτες. Η στρατιωτική μονάδα, η οποία αποτελούνταν από τέσσερις συνολικά άνδρες, έγινε στόχος των ανταρτών κατά την απόπειρα τοποθέτησης εκρηκτικών στο ορεινό όγκο. Ο τέταρτος στρατιώτης της ομάδας τραυματίστηκε και δόθηκε εντολή από τους αντάρτες να παραδοθεί. "Ο τραυματίας στρατιώτης ζήτησε βοήθεια από τις δυνάμεις μας και πυροβολήθηκε από έναν από τους συντρόφους του που βρισκόταν αλλού στο συγκρότημα. Στη συνέχεια οι αντάρτες στόχευσαν τη μονάδα κατοχής από την οποία πυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τιμωρηθεί [σκοτωθεί]".

Μεταξύ άλλων το πρωί της Κυριακής, οι αντάρτες ξεκίνησαν επαναστατική επιχείρηση στην περιοχή αντίστασης Girê Amêdî. Οι μαχητές ανέλαβαν δράση από έξι συνολικά πλευρές ενάντια σε μια προσπάθεια προέλασης των δυνάμεων κατοχής στις αμυντικές σήραγγες Şehîd Sîpan και Şehîd Gelhat. Συνδυάστηκαν διάφορες τακτικές και χρησιμοποιήθηκαν κυρίως χειροβομβίδες. Έξι από τους 23 στρατιώτες που σκοτώθηκαν πυροβολήθηκαν από μονάδες ελεύθερου σκοπευτή ανταρτών. Την ίδια περίπου ώρα, ένας άλλος στρατιώτης πυροβολήθηκε θανάσιμα στην περιοχή των πολεμικών θέσεων στο ύψωμα Şehîd Pîrdoxan. Από τους βομβαρδισμούς υπέστησαν επίσης ζημιές δύο οχυρωμένες θέσεις πολυβόλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail