Η ανεξαρτησία της Ταϊβάν σημαίνει πόλεμο – Κίνα

Chinese ambassador to UK Zheng Zeguang -  gb.china-embassy.gov.cn
Freepen.gr - Ο Κινέζος απεσταλμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε ότι η βρετανική και αμερικανική παρέμβαση στην Ταϊβάν θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι οι δεσμοί του Πεκίνου με το Λονδίνο βρίσκονται τώρα σε σταυροδρόμι για το νησί.

Σε ένα άρθρο του Guardian την Τρίτη, ο Κινέζος πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Zheng Zeguang, παρουσίασε την στάση της κυβέρνησής του σχετικά με την εδαφική διαμάχη, ενώ δήλωνε ότι η Ταϊβάν έχει γίνει «θέμα αντιπαράθεσης» για την Κίνα, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Με τα χρόνια, οι ΗΠΑ παίζουν το χαρτί της Ταϊβάν για να περιορίσουν την Κίνα εγκρίνοντας τις πωλήσεις όπλων στο νησί, αναβαθμίζοντας τις σχέσεις τους με τις αρχές εκεί και καταργώντας την αρχή της μίας Κίνας» , έγραψε ο απεσταλμένος, αναφερόμενος σε πολιτική που αποθαρρύνει τα ξένα κράτη από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την Ταϊπέι, η οποία εδώ και πολύ καιρό αυτοδιοικείται.

Η «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» σημαίνει πόλεμο και θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Η αντίθεση και η ήττα τέτοιων προσπαθειών έχει σκοπό να αποφευχθεί ο πόλεμος και να διαφυλαχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, σημειώνει ο διπλωμάτης.

Ο Ζενγκ προέτρεψε επίσης τη Βρετανία να αποφύγει να ακολουθήσει τα «χνάρια των ΗΠΑ», επικαλούμενη πρόσφατες επισκέψεις ανώτερων Αμερικανών νομοθετών στην Ταϊβάν και σημείωσε πως το νησί «ήταν πάντα ένα ευαίσθητο θέμα στο επίκεντρο των σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail